Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 2 matcher
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 2 matcher
Lördag
19 Sep 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Sirius
SIR

Pixbo upp som tvåa - och JIK skapade lucka nedåt

16 januari 2020 21:10
SSL Herr

Pixbo vann mot Warberg och klev därmed upp som serietvåa i en haltande tabell. Samtidigt skapade Jönköping ett stort glapp nedåt i sammandraget efter seger mot Sirius.


Jönköping - Sirius 5-4 (3-2, 1-1, 1-1)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 2, Otto Weidman, Lucas Bernhardsson, Simon Karlsson

Mål Sirius: Johan Eriksson, Christian Sandsund, Daniel Stenlund, Jakob Drews

Rubrikerna:

– Matchen mellan Jönköping och Sirius blev en jämn historia. JIK gick upp i en 4-2-ledning i den andra perioden, men Sirius bet tillbaka och kvitterade till 4-4 en bit in i den tredje perioden. Allt avgjordes i slutminuterna. Med mindre än en och en halv minut kvar så sköt JIK-kaptenen Rickard Hessmer 5-4 till hemmalaget, och det avgjorde matchen.

– I och med segern så bröt Jönköping en tre matcher lång förlustsvit. Desto tyngre är det för Sirius som bara vunnit en av de sju senaste kamperna.

– Drabbningen var en riktig sexpoängsmatch och resultatet skapade ett gap i tabellen. Nu skiljer det åtta poäng mellan tian Jönköping och elvan Sirius, vilket innebär att JIK kan blicka mer uppåt än nedåt (fem poäng upp till en slutspelsplats) medan Sirius får koncentrera sig på att i första hand säkra nytt kontrakt (två poäng ner till nedflyttningsplats).

– Sirius comebackande veteran Johan Eriksson satte ett av målen (gjorde sin andra match sedan återkomsten).

Warberg - Pixbo Wallenstam 3-8 (0-3, 3-2, 0-3)

Mål Warberg: Filip Erheden 2, Joel Birgersson

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 2, Oskar Weissbach 2, Martin Östholm, Jens Milesson, William Lindh, Gustav Fritzell

Rubrikerna:

– Klassiskt rivalmöte inför 873 personer i Sparbanken Wictory Center. Pixbo fick en drömstart med 3-0-ledning i den första perioden, men Warberg knaprade sig närmare i mittakten och efter dubbla mål av Filip Erheden var det 3-4-läge. Pixbo var dock det starkaste laget till slut. Oskar Weissbach sköt 5-3 och 6-3 för Pixbo som sedan drog ifrån under matchens slutminuter, och det blev 8-3 till slut.

– Pixbos Oskar Weissbach blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– I och med segern så studsade Pixbo omgående tillbaka efter förlusten mot Kalmarsund senast. Plumpen senast är den enda på de åtta senaste matcherna, så visst är laget i fin form. Segern innebär också att Pixbo kliver upp som serietvåa i en haltande tabell (Storvreta är en poäng efter och har en match mindre spelad).

– Warberg åkte på tredje raka förlusten och är kvar på trettondeplatsen i tabellen. Två poäng skiljer upp till tolvan Sirius som finns på fast mark i sammandraget.