Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 2 matcher
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 2 matcher
Lördag
19 Sep 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Storvreta
STO

Målkalas, raffel och övertidssegrar

14 januari 2020 21:00
SSL Herr

Det blev målrikt, rafflande och två övertidsvinster under tisdagskvällen när Dalen och Helsingborg vann mot Storvreta respektive Växjö.


Dalen - Storvreta 7-6 OT (4-1, 0-2, 2-3, 1-0)

Mål Dalen: Viktor Nystedt, Daniel Sonidsson, Anton Åkerlund, Christoffer Andersson, Jonas Svahn, Joel Grape, Sebastian Degeryd

Mål Storvreta: Henrik Stenberg 2, Robin Nilsberth 2, Tobias Gustafsson, Niklas Winroth

Rubrikerna:

– Det blev en rafflande match mellan Dalen och Storvreta. Dalen sprang ifrån till en 4-0-ledning i den första perioden, och ledde också med 6-3 en bit in i den tredje perioden, men Storvreta lyckades ta sig ikapp. Uppsala-laget sköt tre mål på fyra minuter mitt i den sista perioden vilket skapade ett 6-6-läge som stod sig ordinarie matchtid ut. På övertid kunde Dalen sedan avgöra genom Sebastian Degeryd.

– I och med vinsten så bröt Dalen en sex matcher lång förlustsvit. Noterbart är att Umeå-laget bara vunnit två av de tio senaste matcherna, och båda vinsterna har kommit mot just Storvreta.

– Storvreta, som vann Champions Cup nere i Tjeckien så sent som i söndags, har haft ett skralt facit på bortaplan på sistone. På de sex senaste bortamatcherna har det bara blivit en trepoängare. Fyra av de sex matcherna har varit kryss efter ordinarie tid.

– Båda lagen har kvar samma tabellplacering som innan matchen, Dalen är sjua och Storvreta är tvåa.

Växjö - Helsingborg 7-8 OT (5-1, 1-3, 1-3, 0-1)

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Philip Fox, Karljohan Ahlroth, Manuel Engel, Fredrik Edholm, Samuel Folkesson-Algman

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 5, Nicklas Lidholm, Oliver Windfeldt, Linus Nordgren

Rubrikerna:

– Växjö ledde med hela 5-1 efter den första perioden mot Helsingborg, men skåningarna i allmänhet, och Max Wahlgren i synnerhet, lät sig inte nedslås av det. FCH knaprade sig ikapp och det stod 7-7 efter full tid efter att Wahlgren matat in fem (!) av sju mål för gästerna. På övertid fullbordade Helsingborg vändningen genom ett avgörande mål av Linus Nordgren.

– Max Wahlgren satte alltså fem bollar. Han gjorde dessutom mål för sjätte matchen i följd. Totalt har det blivit tretton mål sedan övergången från Linköping i slutet av november.

– Efter tre raka förluster så har Helsingborg nu tagit två raka segrar.

– I och med resultatet så bytte lagen plats i tabellen: Helsingborg är ny seriesexa medan Växjö halkade ner till åttondeplatsen.