Hemma
Warberg
WIC
Borta
Växjö
VÄX

Kalmarsund tog fjärde raka segern

4 januari 2020 19:10
SSL Herr

Kalmarsund ångar på i SSL. Laget slog tillbaka Helsingborg och plockade därmed fjärde raka segern. Även Mullsjö och Växjö vann under lördagen.


Warberg - Växjö 6-7 SD (1-1, 2-4, 3-1, 0-1)

Mål Warberg: Mattias Kongstad 3, Simon Svensson, Robin Blåberg, Tom Carlsson

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Philip Fox 2, André Andersson, Markus Jonsson, Linus Pettersson

Rubrikerna:

– Växjö var på väg mot en trepoängare när André Andersson satte 6-3 med knappt åtta minuter kvar att spela, men Warberg svarade för en formidabel upphämtning. Med drygt tre minuter kvar gjorde Mattias Kongstad 4-6, med två minuter kvar skickade Robin Blåberg in 5-6 och 41 sekunder från slutsignalen så fick Kongstad in 6-6 vilket räddade en pinne för hallänningarna. Philip Fox avgjorde sedan för Växjö på övertid.

– Seriesjuan Växjö blev i och med vinsten ett vinnande lag på bortaplan igen. Innan segern hade laget två raka bortaförluster (mot Helsingborg och Pixbo).

– Warberg har en okej poängform. Laget har tagit sju av tolv möjliga poäng på de fyra senaste matcherna. Laget är elva i tabellen.

Mullsjö - Dalen 7-6 STR (1-3, 3-1, 2-2, 1-0)

Mål Mullsjö: Jan Zaugg 3, Sebastian Palmqvist 2, Leo Olsson, Pelle Tarenius

Mål Dalen: Ketil Kronberg 2, Alexander Hedlund, Viktor Nystedt, Pär Forsman, Lukas Harnesk

Rubrikerna:

– Mullsjö och Dalen följdes åt målmässigt i hela matchen. Från den andra perioden så skiljde det aldrig mer än ett mål mellan lagen. Matchen fick avgöras på straffar, och där blev Sebastian Palmqvist segerskytt för Mullsjö.

– Det är tätt mellan lagen i tabellen. Mullsjö är fyra och Dalen är femma, och två poäng skiljer dem åt.

– Mullsjö har spelat kryss tre gånger den här säsongen och plockat extrapoängaren samtliga gånger via två överttidsvinster och en straffseger.

– Dalen förlorade för fjärde matchen i följd.

Kalmarsund - Helsingborg 5-3 (2-1, 3-1, 0-1)

Mål Kalmarsund: Johan Wittberg 2, Kevin Haglund 3, Marcus Johansson

Mål Helsingborg: Linus Nordgren, Max Wahlgren, Nicklas Lidholm

Rubrikerna:

– Kalmarsund satte in segerrycket mot Helsingborg mitt i den andra perioden. Då gjorde laget två mål på 32 sekunder; 4-2 genom Johan Wittberg och 5-2 genom Marcus Johansson.

– I och med segern så stärkte Kalmarsund upp sin slutspelsplats i tabellen. Laget är femma i sammandraget och har åtta poäng ner till nian Jönköping. Helsingborg är åtta i tabellen.

– Marcus Johansson fortsätter att leverera mål för Kalmarsund. Han satte en boll mot FCH och har gjort fjorton mål på de tio senaste matcherna. Med totalt 27 mål så Johansson fyra i SSL:s skytteliga.