Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Göteborg
GOT

Ivarsson inför: Ingen slump

27 oktober 2018 16:00
Omgång 7

Redan dags för nästa omgång tätt inpå fredagens drabbning mot Täby. Välkomna till Arenan!


TRÄNAREN HAR ORDET:

Det var skönt att studsa tillbaka efter att ha mött de två kommande SM-finalisterna, Mora och IKSU. Jag kan inte se någon rubba dessa två lag i en matchserie. Det känns som att de är i en klass för sig själva.

Segern mot Malmö visade att de två första vinsterna, mot Sirius och Västerås Rönnby, inte var någon slump. Det hade varit lätt att tappa självförtroendetefter två stora förluster men tjejerna visade enorm mentalstyrka och gjorde en kanoninsats mot ett slutspelstippat Malmö.

Matchen kontrollerades från första minuten och inte ens ett tidigt ledningsmål från bortalaget kunde ändra detta. Malmös offensiv stängdes ner effektivt och vi kunde även hitta bra lösningar i anfallszon med en varierad offensiv. Slutresultatet 6-2 var odiskutabelt och bortalagets frustration var stor.

Dagens motståndare, IBK Göteborg, har inlett säsongens på ett strålande sätt. I skrivande stund har laget spelat in 11 poäng och chockat alla s.k. experter. Göteborgstjejerna har visat upp en solid defensiv och sylvassa kontringar vilket för närvarande placerar dem på en femteplats i serietabellen.

När detta skrivs så vet vi inte resultatet i fredagens bortamatch mot serietrean Täby. Det är lite annorlunda med dessa helger som innebär dubbla matcher.

En normal träningsvecka kan vi lägga fokus på en enda motståndare i förberedelserna men med dubbla matcher är det två motståndare som ska gås igenom.

Vi har haft lite småskador och frånfall i veckan men till dagens match hoppas vi att alla är med igen. Det gäller för oss att spela med stort tålamod samt att passa oss för bolltapp i fel lägen. Kan vi dessutom få upp bolltempot och hitta rätt i defensiven så ska vi visa att vi är starka i vår hemmaborg.

Varmt välkomna till en match i världens bästa liga, SSL Dam