Hemma
Örebro
ORE
Borta
Jönköping
JIK

Inget slutspel för Jönköping - trots segern i Närke

16 mars 2019 18:10
SSL Herr

Trots att Jönköping plockade med sig bonuspoängen från Örebro i grundseriens sista omgång blir det inget slutspel för smålänningarna. Då Sirius gick rent hemma mot Växjö hade JIK inte avancerat vidare även vid full pott i Närke på lördagen - vilket betyder att säsongen är över för tabellnian.


Resultatet:

Örebro - Jönköping 6-7 e. för. (2-1, 1-2, 3-3, 0-1)

Mål Örebro: Markus Lindgjerdet 2, Emil Ruud, Jacob Embretzen, Gustav Kroona, Marcus Ekengren

Mål Jönköping: Martin Glimberg 2, Joel Wadsten, Simon Karlsson, Rickard Hessmer, Lucas Bernhardsson, Självmål

Rubrikerna:

– Det var ett tight möte mellan nästjumbon Örebro och Jönköping publiken i Idrottshuset fick bevittna i SSL:s sista omgång för säsongen. Örebro, redan klara för nedflyttning, gick segrande ur den första akten med uddamålet men i den andra var det Jönköpings tur att komma tillbaka.

– Den tredje akten bjöd på sex mål totalt - tre åt vardera håll - och Jönköping, som behövde vinna för att ha chansen att plocka en slutspelsplats, fick det sista ordet under ordinarie tid när Joel Wadsten satte kvitteringen med 20 sekunder kvar.

– Mötet gick till förlängningsspel där Rickard Hessmer avgjorde efter 1:10. Lagkaptenen gjorde 1+1 - men den mest poängproduktive pjäsen i matchen blev lagkamraten Martin Glimberg med två mål och en målgivande passning.

– Trots segern missar Jönköping slutspel, då Sirius vann med övertygande siffror mot Växjö och avslutade med att skapa ett avstånd på totalt tre poäng.