Torsdag
15 Aug 1 match
Fredag
16 Aug 1 match
Lördag
17 Aug 1 match
Söndag
18 Aug 1 match
Fredag
23 Aug 1 match
Lördag
24 Aug 3 matcher
Söndag
25 Aug 1 match
Fredag
30 Aug 1 match
Lördag
31 Aug 1 match
Lördag
07 Sep 1 match
Lördag
14 Sep 2 matcher
Lördag
15 Aug 1 match
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Söndag
13 Sep 1 match
Lördag
19 Sep 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Jönköping
JIK

Slutspelshoppet lever för JIK - straffade Dalen

7 mars 2019 21:10
SSL Herr

Jönköping var pressade att vinna för att fortsatt ha chansen att avancera till det stundande slutspelet. Mot Dalen i Västerbotten på torsdagskvällen såg det till en början illa ut för smålänningarna - som dock vände ett tremålsunderläge och till slut kunde knipa bonuspoängen i efterföljande straffläggning.


Resultatet:

Dalen - Jönköping 4-5 e. str (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, 0-1)

Mål Dalen: Ketil Kronberg 2, Jonas Svahn 2

Mål Jönköping: Joel Wadsten 2, Otto Weidman, Martin Glimberg, Rickard Hessmer

Rubrikerna:

– Med kniven mot strupen gästade Jönköping Umeå och Dalen på torsdagskvällen. En seger var ett måste för att hålla liv i slutspelshoppet - och det började tufft för smålänningarna. Dalen inledde målskyttet knappt åtta minuter in i den första perioden genom Jonas Svahn - och dryga fem minuter in i mittenakten hade västerbottningarna gått upp till 3-0.

– Men ett powerplay gav Jönköping energi för att komma tillbaka. Joel Wadsten gjorde såväl gästernas första som andra fullträff och på mindre än fyra minuter hade bortalaget kommit tillbaka. I den tredje fullbordades dessutom vändningen innan Dalen kvitterade med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Mötet gick därefter till förlängning och så småningom straffar, där Rickard Hessmer, som blev poängbäst med ett mål och två målgivande passningar, blev stor hjälte.

– Ketil Kronberg och Jonas Svahn delade på målskyttet för Dalen med två mål vardera. Den förstnämnde norrmannen har nu noterats för 31 fullträffar den här säsongen.

– Samtidigt som Sirius föll mot Mullsjö lever Jönköpings slutspelshopp. Laget huserar med två matcher kvar på en niondeplats, med två poäng upp till Uppsalalaget. Dalen förblir sjua på 49 poäng.