Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Jönköping
JIK

Slutspelshoppet lever för JIK - straffade Dalen

7 mars 2019 21:10
SSL Herr

Jönköping var pressade att vinna för att fortsatt ha chansen att avancera till det stundande slutspelet. Mot Dalen i Västerbotten på torsdagskvällen såg det till en början illa ut för smålänningarna - som dock vände ett tremålsunderläge och till slut kunde knipa bonuspoängen i efterföljande straffläggning.


Resultatet:

Dalen - Jönköping 4-5 e. str (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, 0-1)

Mål Dalen: Ketil Kronberg 2, Jonas Svahn 2

Mål Jönköping: Joel Wadsten 2, Otto Weidman, Martin Glimberg, Rickard Hessmer

Rubrikerna:

– Med kniven mot strupen gästade Jönköping Umeå och Dalen på torsdagskvällen. En seger var ett måste för att hålla liv i slutspelshoppet - och det började tufft för smålänningarna. Dalen inledde målskyttet knappt åtta minuter in i den första perioden genom Jonas Svahn - och dryga fem minuter in i mittenakten hade västerbottningarna gått upp till 3-0.

– Men ett powerplay gav Jönköping energi för att komma tillbaka. Joel Wadsten gjorde såväl gästernas första som andra fullträff och på mindre än fyra minuter hade bortalaget kommit tillbaka. I den tredje fullbordades dessutom vändningen innan Dalen kvitterade med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Mötet gick därefter till förlängning och så småningom straffar, där Rickard Hessmer, som blev poängbäst med ett mål och två målgivande passningar, blev stor hjälte.

– Ketil Kronberg och Jonas Svahn delade på målskyttet för Dalen med två mål vardera. Den förstnämnde norrmannen har nu noterats för 31 fullträffar den här säsongen.

– Samtidigt som Sirius föll mot Mullsjö lever Jönköpings slutspelshopp. Laget huserar med två matcher kvar på en niondeplats, med två poäng upp till Uppsalalaget. Dalen förblir sjua på 49 poäng.