Falun
FAL

Storseger med hela 12-2 i bortamötet mot Jönköping

28 februari 2019 20:38

IBF Falun fortsätter att rada upp stora segersiffror. 11-2 senaste mot Helsingborg toppade man nu upp med att besegrade Jönköping på bortaplan med 12-2. Tre mål i matchen av Emil Johansson och hela sex poäng 2+4 genom Alexander Galante Carlström.

Jönköping som går en hård kamp om den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen gjorde ett tappert försök att stå emot IBF Faluns tunga offensiv i matchinlednignen. Hemmalaget skapade också en del chanser där Emil Lilja i IBF-målet var med och höll tätt.

Men det mesta kom att kretsa kring Falun som kopplade ett allt starkare grepp om matchen. Lagets höga press och intensiva anfallspel tvingade Jönköping till att göra misstag. Ett sådant gav bollen till Emil Johansson som drog till och skickade upp bollen i krysset och 1-0 till IBF Falun efter 12.59.

Det skulle komma ytterligare två ganska enkla mål genom Rasmus Enström och Omar Aldeeb i den första perioden som slutade 3-0 till IBF Falun.

– Jag tycker vi inledde lite dåligt, sen var vi inte riktigt på topp i den här första perioden. Det var mycket deras slarv som gav oss de här tre målen i den första perioden, sammanfattade Emil Johansson.

I den andra perioden fick Jönköping ett par målchanser med då stod Emil Lilja ivägen och fredade målet på ett mycket bra sätt. Istället var det IBF som kunde utöka ledningen till 4-0. Omar Aldeeb satsade på ett avslut där Malte Lundmark på ett mycket uppoffrande sätt slängde sig fram och petade in returen.

Direkt efter målet åkte IBF Falun på en utvisning. Där visade IBF klass och skillnaden mellan lagen var påtaglig. Under de två utvisningsminuterna höll IBF Falun bollen inom laget och gav inte Jönköping en enda chans till att skapa ett anfall.

IBF utökade sedan ledningen till 5-0, detta då Emil Johansson på passing från Galante Carlström skickade in sitt 22:a mål för säsongen.

Hemmalaget lyckades ändå få in ett mål bara sekunder före pausvilan.

Om hemmapubliken trodde att det var början till vändningen fick de svar på tal direkt i den sista perioden. Matchuret stod bara på 1.03 när Alexander Galante Carlström ökade på till 6-1.

Hemmalaget fick till ytterligare en reducering men målmässigt var det här IBF Faluns match. Emil Johansson skickade in 7-2, hans tredje mål i matchen innan det var dags för Galante Carlström att öka på till 8-2.

Allt eftersom IBF drog ifrån gick energin ur hemmalaget. Galante Carlström spelade fram Johan Samuelsson två gånger om och däremellan han Malte Lundmark med att peta in sitt andra mål i matchen. Johannes Larsson var sedan den som fick fastställa slutresultatet till hela 12-2 till Falun.

– Vi blir ganska effektiva i den här matchen, vi utnyttjar deras misstag och kontrar in våra mål. Nu måste vi bara fokusera och växla upp ytterligare inför slutspelet som väntar. Tycker själv att jag börjar komm igång ordentligt, summerade Alexander Galante Carlström som noterades för två mål och fyra assist i matchen.

På lördag väntar Växjö på hemmaplan för IBF Falun.