Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Kalmarsund
KAL

Wadsten och Hessmer tog JIK närmare strecket

7 februari 2019 21:30
SSL Herr

Med en riktig kross skickade Jönköping hem den småländska slutspelsrivalen Kalmarsund utan poäng från Idrottshuset. Joel Wadsten och lagkapten Rickard Hessmer stod för sju mål i vinsten, som ger JIK kontakt uppåt.


Resultatet:

Jönköping - Kalmarsund 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)

Mål Jönköping: Joel Wadsten 4, Rickard Hessmer 3, Otto Weidman, Simon Karlsson

Mål Kalmarsund: Gustav Bäckstedt, Anton Nilsson

Rubrikerna:

– Med tre raka förluster i bagaget klev Jönköping ut och sopade banan med formstarka Kalmarsund. I hemmaborgen Idrottshuset slog Joel Wadsten till två gånger i den första perioden, med sju minuters mellanrum. Fyra nya fullträffar i mittenakten ökade på JIK-övertaget till hela 6-0.

– Återigen var Wadsten i farten, med det andra och avslutande målet i perioden. Rickard Hessmer stack före båda gångerna som målskytt och duon tog alltså på egen hand upp JIK till en sex bollar stor ledning. Kapten Hessmer nådde till sist upp i ett hattrick.

– Kalmarsund ordnade dubbla reduceringar i slutperioden, men den första kom vid ställningen 7-0 och hjälpte föga. Nykomlingens segerstreak på fyra matcher fick alltså ett slut. Kalmarsund är kvar som nia, under slutspelsstrecket.

– Samma gäller JIK, men segern var av största vikt för smålänningarna som klev upp på 35 poäng. Det betyder att bara två pinnar skiljer upp till tabellåttan Sirius ovan strecket.