Jönköping
JIK

Seger efter förlängning i en jämn och tät match mot Jönköping

31 oktober 2018 20:37

Det blev en jämn och hård kamp om poängen när IBF Falun tog emot Jönköping. Oavgjort efter ordinarie matchtid och ett snabbt mål i förlängningen av Johan Samuelsson och två poäng till Falun.

Årets SSL-säsong ser ut att bli en jämn och öppen historia. Flera lag är med och vill vara med och kämpa i toppen.

Ett av dem är Jönköping som kom till spel med tre raka segrar. Gästerna chockade IBF Falun genom att göra två mål i box play och i ett i övrigt effektivt anfallsspel. I det läget var gästerna i ledningen med 3-1.

– Jag tänker inte så mycket på det där med motståndarna, det är vi som slarvar och ger bort chanserna, som de där två målen när vi har powerplay, då vinner man inga matcher.

Kommentar från Alexander Galante Carlström efter den andra perioden. Så långt stod han noterad för tre mål, men det var ändå gästerna som var i ledning med 5-4.

IBF Falun har fortsatt svårt att få utdelning på sitt spelövertag och målchanser som de skapar i matcherna.

– Sen vinner vi inte närkamper och offrar oss som ett lag och täcker skott, det måste vi göra om vi ska vända och vinna den här matchen, kommenterade Galante Carlström inför den sista perioden.

Trots kvittering av Omar Aldeeb efter fyra minuter i den sista perioden och ett kraftigt spelövertag så kändes spelbilden igen. Jönköping utnyttjade effektivt sina chanser och återtog ledningen i mitten av den tredje perioden.

Falun genom Johannes Larsson kunde dock snabbt återta kommandot och fick till en kvittering. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Matchen gick till förlängning och där kopplade IBF Falun greppet direkt och efter bara 25 sekunder kunde Johan Samuelsson distinkt slå in segermålet, 7-6 och extrapoängen stannade hemma i Falun.

– Det känns både och, hade hellre vunnit under ordinarie matchtid. Det hade vi chansen att göra, men vi hamnade i underläge och fick verkligen kämpa för de här poängen, summerade matchvinnaren Johan Samuelsson efter matchen.

Närmast väntar nu match mot tabelltvåan Växjö på bortaplan på söndag. Ett lag som IBF Falun just nu skuggar i tabellen.