Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Malmö
MAL

Blytung Jönköpingsseger mot Malmö

9 mars 2018 22:22
SSL Dam

Jönköping bröt sin tre matcher långa förlustsvit och knep en trepoängare hemma mot slutspelsjagande Malmö. Segern var knapp men ack så viktig i striden kring nedflyttningsstrecket.


Jönköping-Malmö 4-3 (0-0, 1-0, 3-3)

Mål Jönköping: Sofie Claesson, Cajsa Elm, Micaela Lundmark, Kajsa Reingård

Mål Malmö: Marlene Lennartsson, Emma Torikka, Cecilia Di Nardo

Med tre raka förluster i ryggen kom Jönköping till den så viktiga matchen mot Malmö. Laget har haft chansen att rycka i bottenstriden ett tag men inte tagit den. Malmö krigar om en slutspelsplats och varenda päng är av stor vikt.

Det märktes också i matchen då lagen kände på varandra i de två inledande perioderna som bara innehöll ett enda mål av Sofie Claesson. Men det skulle visa sig bli viktigt.

För i tredje kom målskyttet igång och lagen satsade framåt. De turades om att göra mål, men det var hela tiden Jököping som låg ett steg före.

När Malmös Cecilia Di Nardo gjorde mål med 44 sekunder kvar innebar det reducering till 4-3, men gästerna nådde aldrig hela vägen fram.

Jönköpings seger var oerhört viktig eftersom även Telge vann sin match. För Malmös del fortsätter kampen om slutspel, en kamp som absolut inte är förlorad på grund av den här förlusten.