JIK

Flodell och Augustsson levererade - Karlstad vann igen

18 februari 2018 16:30
SSL Dam

Förlustraden har brutits och Karlstad plockar nu viktiga poäng. Hemma mot Jönköping kom tre nya, sedan Tilda Flodell och Adina Augustsson visat vägen.

Karlstad - Jönköping 7-3 (3-2, 3-0, 1-0)

Mål Karlstad: Adina Augustsson 2, Tilda Flodell 2, Klara Danielsson, Amanda Berggren, Malin Hjelm

Mål Jönköping: Ellen Svensson 2, Emelie Rosén

Efter sex raka förluster fick Karlstad förra helgen sitt efterlängtade trendbrott. Segern över Endre tycks också ha fått fart på värmlänningarna, som fortsatte i samma stil hemma mot Jönköping. Adina Augustsson behövde bara fyra minuter för att skjuta upp Karlstad i förarsätet och strax därefter ökade hon även på till 2-0.

Emelie Rosén ordnade en snabb reducering för JIK, innan Amanda Berggren drygade ut Karlstadsledningen på nytt. Ställningen var ändå uddmålet inför mittenakten, det sedan Ellen Svensson skickat in 3-2 i slutminuten. I den andra perioden skulle dock Karlstad rycka sig loss till en klar ledning.

Redan under de inledande minuterna slog såväl Klara Danielsson som Tilda Flodell till med varsin fullträff. Malin Hjelm fyllde sedan på en stund senare och Karlstad hade skapat sig ett fyramålsövertag. Ellen Svensson väckte visst hopp för Jönköping med sitt andra för dagen, men när även Tilda Flodell såg till att bli tvåmålsskytt var matchen avgjord. Tillsammans med Adina Augustsson stod kaptenen för fyra av målen när Karlstad tog sin andra raka seger via 7-3.