IKSU

Glödhet Joelsson körde över Jönköping

12 november 2017 14:57
SSL Dam

Trots underläge i början av matchen krigade Jönköping till sig en kvittering och tog även ledningen två gånger i matchen. Men efter halva matchen drog IKSU, med Sofia Joelsson i spetsen, ifrån och kunde till slut vinna matchen med 11-6.

Jönköping-IKSU 6-11 (3-3,2-5,1-3)

Mål Jönköping: Ellen Svensson 2, Sofie Claesson, Cajsa Elm, Gabriella Strandberg, Micaela Lundmark

Mål IKSU: Sofia Joelsson 5, Amanda Delgado Johansson 2, Cornelia Fjellstedt, Iza Rydfjäll, Tova Eriksson, Emelie Wibron

Det var två taggade lag som kom till söndagens möte i Jönköpings Idrottshus. Gästerna var det lag som öppnade starkast och hade efter halva den första perioden ledningen med 3-1, men gästerna krigade sig tillbaka och inför mittenakten var det likaläge efter mål från Ellen Svensson och Sofie Claesson.

Cajsa Elm såg till att hemmalaget tog ledningen för första gången i matchen kort in i den andra perioden, men gästernas Iza Rydfjäll var inte sen med att svara och det var likaläge igen - 4-4. När sedan IKSU:s Malgorzata Pazio åkte ut två minuter för slag kunde Jönköping återigen ta ledningen, denna gång genom Gabriella Strandberg i powerplay. Därefter hittade gästerna en extra växel och hade innan den andra perioden tagit slut skaffat sig en 8-5-ledning inför sista perioden.

Glödheta Sofia Joelsson utökade sedan ledningen till 9-5. Trots ett powerplaymål till för hemmalaget höll sig Sofia Joelsson framme ytterligare två gånger till innan slutsignalen ljöd. Joelsson hade en riktigt bra dag när hon efter 60 spelade minuter noterats för fem mål och två assist.