DAL

Jönköping fick slutspelslaget på fall

10 mars 2018 20:20
SSL Herr

Jönköping tog tag i taktpinnen mot slutspelsklara Dalen. Trots att gästerna spelade upp sig i den sista perioden och skapade flertalet chanser vann smålänningarna med 5-2.

Jönköping - Dalen 5-2 (2-1,3-1,0-0)

Mål Jönköping: Robin Raske, Simon Karlsson, Martin Glimberg, Rickard Hessmer, David Östergren

Mål Dalen: Marcus Berglund, Andreas Carlbom

Nykomlingen Jönköping som säkrat SSL-kontraktet till nästa säsong tog på lördagen emot Dalen, som spelade för att ta sig om Helsingborg i tabellen. Det var hemmalaget som öppnade målskyttet och med fem minuter kvar av den första perioden hade smålänningarna tagit ledningen med 2-0. Med mindre än minuten kvar kunde Marcus Berglund reducera.

Smålänningarna utökade ledningen till 3-1 kort in i den andra perioden. Därefter hittade Dalens Alexander Hedlund fram till Andreas Carlbom som reducerade för gästerna. Samma Hedlund åkte tre minuter senare ut för hårt spel och då kunde Rickard Hessmer utöka ledningen för Jönköping. David Östergren gjorde sedan hemmalagets femte mål med drygt 40 sekunder kvar av den andra perioden.

Den sista perioden bjöd på betydligt fler chanser åt båda håll, men trots detta så förblev perioden mållös. Jönköping hade chansen att att utöka ledningen ytterligare när de i slutminuterna fick chansen att spela numerärt överläge efter att Dalen varit för många spelare på plan. Men gästerna klarade av sitt numerära underläge.

Jönköping avslutar därmed säsongen med en seger på hemmaplan samtidigt som Dalen nu ska revanchera sig och göra sig redo för slutspel.