Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Örebro
ORE

#70 inför Örebro

13 februari 2018 09:32
Omgång 30

På torsdag är det dags igen..#70 Tobias Zälle gjorde 2 mål senast när lagen möttes. Vi tog ett snack med honom inför omgång 30.


Det blev tyvärr förlust mot Sirius i söndags. Vad säger du om matchen?

De spelade som vi trodde, låg väldigt lågt och ville bara hålla oss på utsidan. De hade en bra gameplan som vi inte lyckades rubba, då vi inte riktigt kom in på de farliga ytorna runt målet. På torsdag möter vi Örebro hemma och den gäller mycket för båda lagen i kampen om att fixa nytt kontrakt.

Vad tror du om matchen och vad kommer vara viktigt för att vi ska stå som segrare?

Jag tror det kommer bli en jämnare fight en senast. En viktig match för båda lagen, där det förmodligen kommer smälla en hel del. Jag tror att våran disciplin i kontringarna kommer vara matchvinnande.

Du gör din första SSL-säsong i år. Hur upplever du din debutsäsong så här långt?

Ska inte säga att jag är besviken på min insats, men jag är långt ifrån nöjd. Säsongen har gått upp och ner för min del men jag vet att det tar tid att komma in i ett nytt lag, och en högre serie. Känner att jag har haft lite svårt att hitta en roll där jag gör det jag är bra på, så ofta som möjligt.

Vilka saker i ditt spel vill du förbättra för att utvecklas ännu mer?

De saker jag känner att jag behöver förbättra är väl framförallt närkampsspelet. Bli starkare i hörnen och kunna behålla boll. Sen behöver jag som sagt hitta min roll och kunna spela avkopplat i den.

Vilken spelare i SSL tycker du är mest underskattad respektive överskattad?

Som underskattad skulle jag vilja lyfta fram Joel Dagman. En spelare som tagit stora kliv när han klivit ner på backen. En snabb spelare med bra spelsinne, tycker han får alldeles för få rubriker. När vi pratar om överskattade spelare å passar det bra att vi just möter Örebro på torsdag. En spelare som Joel Kanebjörk tycker jag har alldeles för stort namn. Han har haft sin storhetstid i landslaget men på senare år har han blivit rätt så trött i mitt tycke. Ingen speed och spelar för svårt.

Vi tackar Tobias för pratstunden och önskar honom och laget lycka till mot Örebro.