JIK

Galna derbyt - Ganevik hjälte för Mullsjö

7 januari 2018 20:30
SSL Herr

Mullsjö mot Jönköping var rivalmötet som hade allt. Gästerna gick mot seger efter en sensationell comeback i slutperioden, men en sen kvittering räddade Mullsjö innan Kim Ganevik klev fram.

Mullsjö - Jönköping 7-6 e.förl. (2-1, 3-2, 1-3, 1-0)

Mål Mullsjö: David Gillek 3, Viktor Wibring 2, Kim Ganevik, Isaac Rosén

Mål Jänköping: Otto Weidman 2, Jesper Ekström, Martin Glimberg, Johan Uhlin, Rickard Hessmer

Det var uppdukat för derbyfest i Nyhemshallen på söndagen - och vilken fest det blev. När Mullsjö och Jönköping gjorde upp för tredje gången den här säsongen var det inför ögonen på 1375 åskådare. De fick se Isaac Rosén öppna målskyttet redan efter två minuter och sätta upp Mullsjö i förarsätet. JIK-kaptenen Rickard Hessmer utjämnade kort därefter, innan Mullsjös fanbärare David Gillek replikerade tio minuter senare till 2-1.

I mittperioden fortsatte lagkaptenen att visa vägen för sitt Mullsjö. Först satte Gillek 3-1 och efter att JIK hunnit med en reducering svarade veteranen även för 5-2-målet. Martin Glimberg satte punkt för perioden med att ge gästerna ny kontakt, något som innebar två måls ledning för Mullsjö inför slutperioden.

Där rasade allt ihop för västgötarna - och det i powerplay dessutom. För efter att Otto Weidman reducerat tvingades JIK till ett numerärt underläge, där det var smålänningarna som fick utdelning två gånger om. Johan Uhlin sköt först kvitteringen och bara 42 sekunder senare fullbordade Weidman vändningen.

Förutsättningarna var där totalt omkastade, med Jönköping i ledning med två minuter från slutet. Men Mullsjö skulle få till en forcering och där pressade Victor Wibring in 6-6-målet med matchklockan på 19.53. Förlängning väntade och där var det Kim Ganeviks tur att frälsa Mullsjö, som vann med 7-6 och tog hand om bonuspoängen. Laget har nu segrat i samtliga rivalmöten med JIK denna säsong.