JIK

Team Thorengruppen räckte inte hela vägen

15 november 2017 20:35
SSL Herr

Det var till en början en jämn match mellan Team Thorengruppen och Jönköping innan gästerna kunde dra ifrån i mittenakten. Hemmalaget gjorde sedan ett sista ryck för att komma ifatt och man var nära. Men Jönköping vann till slut med 8-6.

Team Thorengruppen-Jönköping 6-8 (3-3,0-3,3-2)

Mål Team Thorengruppen: Adam Kimström 2, Adam Berglund, Victor Nensén, Linus Holmgren, Mattias Hedlund

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 2, Martin Glimberg 2, Jesper Ekström, Otto Weidman, Hannes Blomkvist, Simon Karlsson

Det var upplagt för en jämn drabbning när Team Thorengruppen tog emot Jönköping på hemmaplan. Den första perioden vittnade på detta, gästerna hade tagit ledningen med 3-1 efter halva den första perioden. När Oskar Malmgren sedan drog på sig en utvisning för slag kunde hemmalaget reducera genom Adam Kimström. Team Thorengruppen kunde sedan kvittera innan första perioden blåstes av.

Målmässigt vann gästerna mittenakten med 3-0 efter två mål från Rickard Hessmer och ett från Martin Glimberg, men i skottstatistiken var det hemmalaget som hade ett litet övertag.

14 sekunder in i den tredje perioden utökade gästerna ledningen till 7-3. Därefter vaknade hemmalaget till igen och efter mål från Linus Holmgren, Mattias Hedlund och Adam Kimström stod det helt plötsligt 6-7 på tavlan med åtta minuter kvar. Men det räckte inte hela vägen för hemmalaget som fick se sig besegrade efter att Simon Karlsson gjorde gästernas sista mål för kvällen och fastställde slutresultatet tiill 8-6 för gästerna.