STO

Storvreta vann målkalaset i Jönköping

12 november 2017 18:55
SSL Herr

Storvreta kom ut och visade var det berömda skåpet skulle stå när man gästade Jönköping under söndagskvällen. Det bjöds på ett ordentligt målkalas när gästerna vann med 10-6 och som nu är uppe på en andra plats i tabellen.

Jönköping-Storvreta 6-10 (0-4,2-4,4-2)

Mål Jönköping: Jesper Ekström 2, Oskar Malmgren, Adam Hjalmarsson, Tobias Zälle, Rickard Hessmer

Mål Storvreta: Mattias Samuelsson 2, Michael Jansson 2, Michael Jansson, Jesper Berggren, Albin Sjögren, Victor Andersson, Emil Helmrich, Niklas Winroth

Storvreta spelade ut hemmalaget fullständigt i den första perioden och hade en 4-0-ledning inför den andra perioden. När gästerna sedan utökade ledningen till 7-0 efter två mål från Mattias Samuelsson och ett från Emil Helmrich så valde Jönköping att byta målvakt. Filip Bergman byttes ut och in kom Gustav Jansson.

Niklas Winroth utökade sedan ledningen till 8-0 innan hemmalaget skulle försöka vända på matchen. Oskar Malmgren stod för Jönköpings första mål för kvällen och när Storvreta sedan drog på sig en utvisning kunde Jesper Ekström göra det andra målet.

I den sista perioden fortsatte hemmalaget att jaga ikapp. Det räckte en bit, men inte hela vägen för Jönköping som vann den sista perioden med 4-2. Matchen vann Storvreta med 10-6 och tog därmed sin tredje raka seger och är nu uppe på en andraplats i tabellen.