Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Stille efter en poäng mot Djurgården: ”Vi tror vi är något vi inte är.”

17 februari 2022 22:27

Efter två raka segrar blev det bara en poäng mot SSL-jumbon Djurgården på torsdagskvällen. ”Vi slarvar bort det”, säger JIK-centern Emil Jacobsson.


_Bilden: Hannes Nyström blev ensam JIK:are att sätta en straff under straffläggningen.

Det började så bra hemma i Arenan. 1-0 kom tidigt genom Anton Ekstrand och Dennis Svensson utökande till 2-0 som JIK hade efter första perioden.

Sedan släppte JIK in gästerna i matchen. Stockholmarna som gjorde sitt tredje mål i rad i mitten av tredje perioden.

– Det är hemläxa rakt igenom. Vi tror vi är något vi inte är. Det är så tydligt att vi inte får ut vårt budskap från ledarstaben till spelarna. Vi trycker på att vi vill sätta fart på saker och ting men vi lyckas inte, säger JIK:s tränare Emil Stille.

Med fem minuter kvar sprätte Simon Hult upp en boll i nättaket, mycket snyggt, vilket betydde 3-3 och förlängning. Där blev lagkapten Filip Björk utvisad, men i numerärt underläge fick Jönköping en straff som Emil Jacobsson satte i ribban.

– Det var riktigt surt. Vi har miljontals lägen att avgöra, men övertid och straffar. Jag är så missnöjd med mig själv eftersom jag har fruktansvärt många lägen jag borde sätta. Vi slarvar bort det helt och hållet, säger Jacobsson.

Istället fick matchen avgöras på straffar. Hannes Nyström var ende JIK:are som satte sin straff. Istället blev Djurgårdens 17-åring Theodor Svensson matchhjälte när han satte sin avgörande möjlighet bakom Emil Ödman.

– Det är väl sista 10 minuterna plus förlängning som är något att ha. I slutet var första gången i matchen man såg lite känslor och lite puls från oss, men det var så dags då, säger Stille.

Facit blev en poäng till JIK och två till DIF.

– Marginalerna är inte på vår sida. Vi är väldigt okliniska, och det är väl ganska genomgående för hela säsongen. Vi får ställa om, nollställa och glömma så mycket vi kan. Vi får ta med oss sista 10 minuterna och förlängningen. Det finns inget annat än vinst på lördag. Vi måste visa för oss själva att vi är bättre än så här, säger Jacobsson.

På lördag väntar Sirius på bortaplan, som på torsdagskvällen överraskade Mullsjö på samma sätt som Djurgården överraskade JIK, nämligen genom att ta två av tre poäng.

– Nu är det bara vara riktigt förbannade idag. Sedan ska vi visa Sirius på lördag att vi är bättre än så här, säger Stille.