Värmlänningar på besök

21 december 2019 09:00
Omgång 12

Matchsponsorn Mårdskog & Lindqvist hälsar er välkomna till Arenan i Jönköping, kl 14.00 står Jönköpings damer klara för att dra igång omgång 12 av Svenska Superligan 2019-20.


TRÄNAREN HAR ORDET

Äntligen dags för match igen. Det är fyra veckor sedan senaste seriematchen spelades. Då besegrade vi Mora med 8-4 här i Arenan. Vår klart bästa match denna säsong och ett kvitto på att vi är på rätt väg efter en trevande inledning av serien. Även en liten revansch efter att Mora slog ut oss i slutspelet förra säsongen.

Dagens motståndare, Karlstad IBF, är placerade på en nionde plats i tabellen. Värmländskorna började serien på bästa sätt med tre raka segrar men på de senare sju matcherna har det bara blivit en seger.

Framåt handlar det mycket om Frida Svahn som hittills gjort hela 14 mål och är ett ständigt hot. Jag tycker att Karlstads främsta styrka är att de är hårt arbetande, fysiskt lag som kan vara jobbiga att möta.

Under Vm-uppehållet har vi försökt att konservera formen så gott vi kunnat. Bra träningar med högt tempo och två fartfyllda träningsmatcher har vi hunnit med men även välförtjänt vila och välbehövlig återhämtning.

Inför matchen mot Mora hade vi ett möte och rensade luften. Alla var överens om att prestationen så långt inte var tillräckligt bra. Samtliga behövde höja sig, tydligare roller efterfrågades och hårdare jobb krävdes. Gensvaret från samtliga var övertygande. Man är aldrig bättre än sin senaste insats och idag är det upp till bevis. Känslan är i alla fall väldigt god.

Vi hälsar en gammal trotjänare välkommen till JIK igen, Linnea Wallén är tillbaka. ”Walle” har vaktat buren i många år för JIK och när Frida Bengtsson drabbats av en skada ställer hon upp som back up under tiden. Tack även till Tranås IBF för ett gott samarbete.

Varmt välkomna till en match i världens bästa innebandyliga, SSL Dam. Johan Ivarsson