Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Så kul: Alicia Zälle är tillbaka i JIK:s damlag!

19 september 2022 10:47
NYHET

Det har varit en officiell hemlighet ett tag: Den långtidsskadade Alicia Zälle ger inte upp utan kämpar målmedvetet för att komma tillbaka, och när hon väl blir spelklar är det med JIK i allsvenskan.


Den populära Alicia Zälle skadade sig svårt i sitt knä under spel med JIK i SSL den gångna säsongen som för hennes del slutade i tårar på sjukhuset. Hon rehabtränar fortfarande.

– Jag är nu mitt uppe i min rehabträning. Men jag ser fram emot att komma tillbaka på planen och bidra till laget med vad jag kan, berättar hon.

Laget och gruppen ser för Alicia ganska annorlunda ut jämfört med förra säsongen.

– Jag tycker att det känns riktigt bra och det motiverar mig och jag ser fram emot resan vi skall göra tillsammans. Och med Daniel (Stenmarker) och (Andreas) Thern i spetsen kommer det bli hur bra som helst, säger Alicia.

Att hon nu kommer tillbaka är till stor glädje för Jönköpings Innebandyklubb. Hon anses besitta ett pannben utöver det vanliga. Redan en vecka efter sin tuffa skada fällde hon kommentaren: ”Jag ska tillbaka, min utvecklingskurva pekar uppåt och jag är inte färdig!”

Alicia som kom till Jönköping säsongen 2016/17 har valt att förlänga sitt avtal med JIK. Moderklubben är Fagerhult IBK och hon har även representerat Hovslätts IK.

I Alicia har JIK en rutinerad spelare som har en stor betydelse både på och vid sidan av planen.

– Hon håller absolut hög SSL-nivå i det offensiva spelet och att hon nu väljer att fortsätta i Jönköping kommer vara väldigt viktigt för alla inblandade. Hon är ett föredöme med att arbeta hårt och hon kommer komma tillbaka ännu bättre än förra gången. Under den tiden hon bygger upp sig kommer hon bidra till alla övriga spelare med sitt sätt att vara, säger den nöjde tränaren Daniel Stenmarker.

Han ser fram emot att se Alicia på planen igen när hon är redo.

– Vi vet alla hur Alicias senaste säsong slutade. Det många kanske glömmer i det hela är vad hon gjorde för avtryck under de matcher hon spelade innan skadan kom, säger Stenmarker.

JIK Dam spelar sin första match i allsvenskan på lördag hemma i Arenan, Idrottshuset, mot Lindås.


Kommande matcher med JIK

Torsdag 22 sep 18.30, SSL herr: JIK – Storvreta

Lördag 24 sep 14.00: Allsvenskan dam: JIK – Lindås