Söndag
02 Sep 2 matcher
Lördag
08 Sep 1 match
Lördag
15 Sep 1 match
Torsdag
20 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Torsdag
27 Sep 1 match
Lördag
29 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Lördag
06 Okt 2 matcher
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Lördag
20 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 2 matcher
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Lördag
10 Nov 1 match
Tisdag
13 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 2 matcher
Lördag
24 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match

Jakob Olofsson Adelin ny tränare för JIK herr SSL

5 april 2018 13:18

Jönköping IK har gjort klart med ny huvudtränare för herrlaget och det blir Jakob Olofsson-Adelin som tar över ansvaret.


Jakob kom in som assisterande tränare då SSL-laget haft en tung start och bara skrapat ihop 3 poäng. Effekten på laget med Jakob blev stor, där han tog huvudansvaret för det offensiva spelet och spelet med boll. Laget och spelarna har utvecklats mycket i det offensiva spelet under säsongen, vilket speglade av sig i resultaten. Vårt unga SSL lag med hela 17 debutanter ”luggade” alla experter, klarade nytt SSL-kontrakt rekordtidigt och var endast en poäng från slutspel.

När det blev klart att Niklas skulle lämna, så har verkligen spelarna velat ha kvar Jakob och vi är väldigt nöjda med att vi nu gått i mål med detta. Olofsson Adelin är en ledare med stora meriter som spelare varav, 2 SM guld 42-A landskamper och 3 VM guld. Som tränare har han förutom denna säsongen tränat JIK A-lag 2 säsonger i högsta ligan och även tagit upp Mullsjö till SSL och säsongen efter hålla dem kvar.

Han har även varit verksam i JIKs sportgrupp under senaste åren och förra året även ansvarig för JIKs P-16 lag. Under 3 säsonger var han även distriktskapten för Smålands distriktslag pojkar-16.

Jakob Olofsson Adelin kommenterar:

  • Väldigt inspirerande att fortsätta resan med detta unga, hungriga och väldigt talangfulla lag. Vi ska verkligen etablera oss i SSL och fortsätta vår positiva utveckling både individuellt och som lag.
  • Det kommer vara otroligt intressant att se om vi kan ta ytterligare kliv säsong för säsong. Det finns ett otroligt bra driv hos spelarna att hela tiden vilja bli bättre och vara beredda att betala priset för att nå dit. Det ger mig som ledare mycket energi och vilja att hela tiden utveckla mig själv och laget framåt.

Johan Adin i JIKs sportgrupp kommenterar:

-Vi är självklart mycket nöjda med att Jakob nu tar över och framförallt fortsätter resan vi är på. Kontinuiteten är nyckeln till framgång och det känns hur bra som helst att ha detta klart.

  • Vi vet att tränare är oerhört viktigt för våra spelares utveckling och även viktigt i rekrytering av nya spelare som är på väg in. Ordförande i JIK Dan Nordlöf instämmer: - Det är viktigt med kontinuerlighet i ledarskapet för vår långsiktiga etablering i SSL och att vi har kompetenta och erfarna ledare i våra representationslag är viktigt och utvecklande för hela föreningen. Avtalet mellan Jönköpings IK och Jakob Olofsson Adelin gäller över två år.