Lördag
24 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
22 Dec 1 match
Onsdag
26 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 2 matcher
Tisdag
15 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Onsdag
23 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Torsdag
07 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Fredag
22 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher

Jakob Olofsson Adelin ny tränare för JIK herr SSL

5 april 2018 13:18

Jönköping IK har gjort klart med ny huvudtränare för herrlaget och det blir Jakob Olofsson-Adelin som tar över ansvaret.


Jakob kom in som assisterande tränare då SSL-laget haft en tung start och bara skrapat ihop 3 poäng. Effekten på laget med Jakob blev stor, där han tog huvudansvaret för det offensiva spelet och spelet med boll. Laget och spelarna har utvecklats mycket i det offensiva spelet under säsongen, vilket speglade av sig i resultaten. Vårt unga SSL lag med hela 17 debutanter ”luggade” alla experter, klarade nytt SSL-kontrakt rekordtidigt och var endast en poäng från slutspel.

När det blev klart att Niklas skulle lämna, så har verkligen spelarna velat ha kvar Jakob och vi är väldigt nöjda med att vi nu gått i mål med detta. Olofsson Adelin är en ledare med stora meriter som spelare varav, 2 SM guld 42-A landskamper och 3 VM guld. Som tränare har han förutom denna säsongen tränat JIK A-lag 2 säsonger i högsta ligan och även tagit upp Mullsjö till SSL och säsongen efter hålla dem kvar.

Han har även varit verksam i JIKs sportgrupp under senaste åren och förra året även ansvarig för JIKs P-16 lag. Under 3 säsonger var han även distriktskapten för Smålands distriktslag pojkar-16.

Jakob Olofsson Adelin kommenterar:

  • Väldigt inspirerande att fortsätta resan med detta unga, hungriga och väldigt talangfulla lag. Vi ska verkligen etablera oss i SSL och fortsätta vår positiva utveckling både individuellt och som lag.
  • Det kommer vara otroligt intressant att se om vi kan ta ytterligare kliv säsong för säsong. Det finns ett otroligt bra driv hos spelarna att hela tiden vilja bli bättre och vara beredda att betala priset för att nå dit. Det ger mig som ledare mycket energi och vilja att hela tiden utveckla mig själv och laget framåt.

Johan Adin i JIKs sportgrupp kommenterar:

-Vi är självklart mycket nöjda med att Jakob nu tar över och framförallt fortsätter resan vi är på. Kontinuiteten är nyckeln till framgång och det känns hur bra som helst att ha detta klart.

  • Vi vet att tränare är oerhört viktigt för våra spelares utveckling och även viktigt i rekrytering av nya spelare som är på väg in. Ordförande i JIK Dan Nordlöf instämmer: - Det är viktigt med kontinuerlighet i ledarskapet för vår långsiktiga etablering i SSL och att vi har kompetenta och erfarna ledare i våra representationslag är viktigt och utvecklande för hela föreningen. Avtalet mellan Jönköpings IK och Jakob Olofsson Adelin gäller över två år.