Lördag
14 Okt 2 matcher
Tisdag
17 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Torsdag
02 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher
Söndag
28 Jan 1 match

Johanna Jäderland kommer hem till Jönköping

17 maj 2023 16:01
NYHET

JIK Dam presenterar en hemvändare. Efter fem år kommer Johanna Jäderland tillbaka till Jönköpings Innebandyklubb vars trupp hon förstärker kommande säsong i Allsvenskan.


Johanna Jäderland, tillbaka i JIK efter fem år, hur känns det?
– Det känns jätteroligt att komma hem till Jönköping, och framförallt att få spela för JIK igen! Jag ser fram mot att lära känna laget och se vad vi kan åstadkomma tillsammans denna säsong.

Vad har du haft för dig sedan du spelade här sist?
– För att göra en lång historia kort tog jag en sväng till Kalmarsund men valde kort därefter att lägga klubban på hyllan för att fokusera på annat. Jag jobbade utomlands några säsonger. De senaste två säsongerna har jag bott i Göteborg och spelat för Lindås Waves i allsvenskan.

Vad är det för Johanna som vår publik kommer att få se till hösten?
– De kommer att få se en stark och fysisk back som har sina absoluta styrkor i defensiven, men som även älskar att delta i anfallsspelet.

Du har ju träffat i princip hela laget, vad är din magkänsla?
– Min magkänsla säger att det är ett härligt gäng som har väldigt roligt tillsammans. Skickliga innebandyspelare som hela tiden strävar efter att bli bättre och tillsammans nå SSL igen. Den resan med det här gänget vill jag vara en del av. Jag längtar till att ansluta till försäsongsträningen med tjejerna i kombination med litet härligt häng på Vätterstranden.

Tränare Daniel Stenmarker säger så här om Johanna Jäderland:
– Riktigt, riktigt skoj att Johanna väljer att komma hemåt igen. I Johanna får vi en mycket bra innebandyspelare men också en riktigt bra skalle för vår grupp. Jag tycker hennes fjolårssäsong var riktigt bra, men är också övertygad om att vi kan få ut ännu lite till av henne. Vi får in en back som hanterar båda riktningarna väl både defensivt och offensivt. Vi hoppas kunna hjälpa Johanna att våga gå med mer i anfallsspelet och utnyttja sina offensiva färdigheter mer, samtidigt som vi är säkra på att Johanna kommer hjälpa vårt lag med rätt inställning och attityd.