Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Lagkaptenen Moa Schönning väljer att förlänga med Jönköpings IK

29 april 2022 10:13
NYHET

JIK:s damlag i Allsvenskan har börjat ta form. Moa Schönning fortsätter i Jönköping kommande säsong. ”Jag vill vara med och spela upp JIK till SSL igen”, säger lagkaptenen.


– Jag trivs väldigt bra i JIK, både i laget och i föreningen. Och det har jag gjort under mina år här. Nu när förra säsongen inte blev som önskat så vill jag vara med på resan tillbaka och försöka spela upp JIK till SSL igen, säger Moa Schönning.

Det gör att hon nu förlänger med Jönköpings Innebandyklubb och spelar allsvenskan kommande säsong.

– Dessutom har jag fått stort förtroende från tränarna vilket har fått mig att växa som spelare på och utanför planen. Mitt mål är att vi skall ta oss tillbaka till SSL och att min personliga utveckling fortsätter, säger hon.

Moa anslöt till JIK under säsongen 2018/2019 då hon lämnade moderklubben Fröjereds IF.

– Jag tror kommande säsong blir den åttonde på nio år som vi tillbringar tillsammans. Det som är så häftigt med Moa är att hon fortsatt har ett driv att bli bättre. Hon är redan extremt bra och har det här året också vuxit oerhört mycket i kaptensrollen hon haft. Hon kommer bli viktig med sin rutin och sin bollbehandling, säger Daniel Stenmarker, tränare för JIK:s damlag.

Moa Schönning följer därmed supertalangen Mira Markströms exempel och stannar i klubben som nyligen även presenterade två nyförvärv i Elsa Hag och Elin Knutsson.