05 Apr 1 match

Mira ledde vändningen som gav allsvensk serieseger

11 mars 2023 17:35
EFTER MATCH

4-0 blev 5-6 som blev 8-6. Det svängde när JIK Dam vann över Göteborg och därmed hela Allsvenskan Södra. ”Det är det vi har gått in för så länge nu”, säger fyramålsskytten Mira Markström.

Det såg ut att bli en lätt seger. 4-0 efter 14 minuters spel hemma i Arenan.

– Det gick lite för enkelt i första perioden. Sedan chansade de rätt mycket och spelade uppoffrande och vi var inte riktigt på tå. Men första perioden var bra, det var den, säger tränare Daniel Stenmarker.

Efter 4-0 ville Göteborg ville annat och vände på steken.

– Vi gjorde en mindre bra andra period och ävan halva tredje. Men vända tillbaka var starkt av oss, säger Markström.

Det var hon som gjorde både 6-6 och 7-6 i slutet av matchen. Med sina mål ledde hon vändningen som gav ledningen tillbaka när läget var kritiskt.

– Så klart jättekul att göra mål men det spelar ingen roll vem som gör dem, säger Markström.

Sergern betyder 15:e raka matchen utan förlust. Den betyder också serieseger i Allsvenskan Södra.

– Trevligt så klart. Det trodde vi inte efter sju omgångar. Att vi gjorde flest mål i serien är vi också stolta över. Vi har haft en homogent anfall och idag levererade alla tre formationerna framåt, berättar Stenmarker.

Nu väntar kval till SSL.

– Vi firar inte än. Vi åt mat tillsammans efter matche, men firande sparar vi till efter säsongen, menar tränaren.

I SSL-kvalet möter JIK och Lockerud.

Hemma: Söndag 19 mars 16.30 Borta: Onsdag 22 mars 19.00 Ev hemma: Söndag 26 mars

Bäst av 3 gäller. Vinnaren i den serien möter vinnaren av Västerås–Lindås. Även där gäller bäst av 3, då om att ta SSL-platsen.