JIK

Effektivt Jönköping vann i Umeå

12 februari 2022 15:30
Efter match

Den långa bussresan hade ingen påverkan på JIK när man gästade Thoren Arena och Team Thorengruppen under tidiga lördagseftermiddagen och efter 60 spelade minuter skrevs segersiffrorna till slut till 4-3 för Jönköpingslaget. "Alltid kul att vinna," säger målvakt Alexander Gustafsson.

Jönköping startade matchen bra och man skapade fina lägen, men avslutningarna saknade dock lite fokus. Spelet svängde fram och tillbaka och intensiteten var det absolut inget fel på. Thorengruppen tog ledningen halvvägs in i den första perioden efter att man skapat sig ett två mot ett läge efter en missbedömning av JIK. Men gästerna ville annat och Oliver Lindén fick strax därefter på ett kanonskott efter en öppnande passning och kvitteringen var därmed bekräftad. Vi hade likaläge 1-1 efter den första perioden.

– Vi känner oss pigga och har bra snurr i vår formation - Emil Jacobsson

Att man suttit många timmar i en buss märktes inte på Jönköpings spel. Även i den andra perioden fortsatte man att spela fartfyllt. Utdelningen skulle också komma och efter en fantastisk passning från Joel Wadsten rakt igenom Thorengruppens försvar, kunde Simon Hult ge JIK ledningen halvvägs in i akten. Hemmalaget sökte kvittera omgående när Jonas Landström höll på att rinna igenom, men avslutet var desto sämre. Martin Glimberg fick i slutminuten möjlighet att öka på ledningen när han kom ensam med Erik Ställ i hemmakassen, men Ställ stod för en fin räddning och vi hade ledning JIK efter 40 spelade minuter.

– Vi måste fortsätta spela smart med boll och sätta våra chanser - Lucas Bernhardsson

Inledningsvis i den tredje perioden fick JIK ett ypperligt läge att öka på ledningen, då man fick chansen att spela med en man mer efter att Daniel Hernandez visats ut. Det dröjde inte många sekunder innan Joel Wadsten krutade in 1-3 och man fick därmed utdelning direkt. Hannes Nyström skulle sedan öka på målskörden ytterligare när han snyggt lättade upp bollen i krysset, efter en spelvändning.

Thorengruppen reducerade till 2-4 efter att Hampus Öhgren distinkt klippt till bollen efter lite oreda framför utmärkte Alexander Gustafsson i målet. Hemmalaget pressade på för ytterligare ett reduceringsmål och JIK fick anpassa sig till försvarsspel för en stund. Vilket man klarade av med bravur. Som vi vet går det fort i denna sport och med exakt fyra minuter kvar av perioden reducerade hemmalaget återigen och skapade nerv i matchen. Med 1.38 kvar drabbades Thorengruppen av utvisning och därmed kunde JIK andas ut och ta sin andra raka vinst.

– Det var en svettig match, men kul att vinna. Det blir en kul resa hem i bussen hem. Vi har en bra match i ryggen och därmed följer självförtroendet med. Vi känner att vi haft det i ryggen hela tiden, men inte riktigt fått stäm tidigare. Nu fick vi det - Alexander Gustafsson