31 Mar 1 match

Straffseger i hemmapremiären

25 september 2019 00:54
Omgång 1

Det tog blott 44 sekunder innan Martin Glimberg gjorde JIK´s första mål för säsongen fint framspelad av Filip Åkerblom. JIK fortsatte att spela bra innebandy med högt tempo hela första perioden och detta gav utdelning. 2-0 kom redan efter 4:46 då Joel Wadsten ökade på ledningen. Wadsten som förövrigt såg mycket pigg ut under hela matchen och sedermera utsågs till matchens lirare. Målen fortsatte att komma med en jämn ström och 4-0 signerades av Lucas Bernhardsson, med en assist ifrån Max Ernstsson som därmed gjorde sitt första poäng i SSL. Nu hade Linköpings målvakt Andreas Blom fått nog och han gick av planen och in kom istället Robin Lasko. Det hindrade dock inte kvällens 3 målskytt Emil Nilsen från att öka på målskörden innan periodpaus. Första perioden slutar hela 5-1 till JIK, där Matej Jendrisak signerar sig i protokollet med Linköpings enda mål. Andra perioden fortsätter ungefär som den första med ett högt tempo och böljande spel men blir betydligt mer målsnål och slutar 1-2, där JIK´s 6-2 mål görs av Simon Karlsson (Joel Wadsten). Innan perioden slutar reducerar Linköping till 6-3, och Linköping känns allt hetare och de pressar på för att reducera i ett allt högre tempo, vilket gör att JIK hamnar djupare ner i egen zon. Om första perioden var JIK´s och andra perioden var jämn blir 3:e perioden Linköpings. De jagar tålmodigt på för att ta in JIK´s 4 måls ledning som man skaffat sig tidigt i 3:e genom mål av Richard Hessmer. Linköping når fram och kvitterar till 7-7, 10:53 in i 3:e perioden och just då känns det som om Linköping är på väg at ta över matchen. Men JIK vill något annat och Emil Nilsen vackert framspelad av Joel Nyström sätter 8-7 12:10 in i 3:e. JIK är åter i ledningen men den känns skör då Linköping trycker på med Matej Jendrisak som tung härförare, Matej som gjort 7-7 målet och sedan även efter en furiös forcering kvitterar till med 8-8 med endast 14 sekunder kvar av 3:e perioden då Linköping tagit ut Lasko ur målet och spelat 6-5. Matchen går till en mållös förlängning, för att till sist avgöras på straffar, Gustav Jansson i JIK målet gör en fin räddning på Linköpings första straff. Sedan kliver Emil Nilsen fram och slår en delikat straff som blir segermål. Matchen slutar 9-8 till JIK. Skönt med 2 poäng på "kontot" i en tuff hemmapremiär som gav mersmak inför hösten.