JIK

JIK föll mot Kalmarsund

2 mars 2022 18:21
EFTER MATCH

En alldeles för nervös inledning av Jönköping och en drömstart för Kalmarsund fällde avgörandet under onsdagskvällen i KIFAB Arena i Kalmar. Efter 60 spelade minuter skrevs förlustsiffrorna till 6-1.

Kalmarsund tog kommando direkt i den första perioden och man fick en drömstart då man tog ledningen redan efter 53 sekunder, vilket var ett resultat för sitt intensiva spel inledningsvis. JIK hade ett par avslut på mål och då främst genom Hannes Nyström som såg allra piggast ut. Gästerna gavs ingen ro att rulla igång sitt eget spel tack vare Kalmarsunds aggressiva spel. Hemmalaget utökade sedan till 2-0 innan den första perioden var över.

– Första bytena var inga bra, men vi växte in i det, säger Oscar Rohlin

I den andra perioden fick JIK möjlighet att spela med en man mer efter att Kevin Björkström visats ut 2+2 minuter för hårt spel. Dock gjorde hemmalaget det alldeles för svårt för JIK genom att skära av passningsvägarna och vara aktiva i sitt boxplay. Strax efter blev Max Lindström utvisad och Kalmarsund fick chansen i numerärt överläge. Och då small det för andra gången från Kevin Haglunds klubba. Vilket innebar 3-0.

Med kvarten spelad i den andra perioden skulle JIK till slut reducera och detta genom Joel Wadsten som klippte till direkt på Simon Hults passning. Ett välförtjänt mål av gästerna. Glädjen varade dock kort och bara strax därefter ökade Tim Nyander på till 4-1 efter passning av Kim Nilsson. Med ca 30 sekunder kvar stod gästerna för en fantastisk sekvens då man rullade upp hemmalaget, men tyvärr tog bollen i både ribba och stolpe. Vi hade fortsatt ledning för Kalmarsund inför den tredje akten.

– Kalmarsund är ett rivigt lag, men vi ska vara med och tävla, säger tränare Emil Stille

Kalmarsund ökade på ledningen redan efter 38 sekunder i den tredje perioden. Jönköping försökte ta sig uppåt i banan, men stötte allt som oftast på patrull i form av ett disciplinerat hemmaförsvar. Dennis Svensson stod dock för en fin individuell prestation då han drev upp bollen från mittplan och skar in framför Carl Bending-Sörling i hemmakassen, som tvingades att sträcka ut ordentligt. Trots att Kalmarsund ökade på ledningen ännu en gång till 6-1, gav inte JIK upp. Men det ville sig inte denna för Jönköping och man föll till slut med 6-1.