Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Systrarna Alva och Tilda Härnborg väljer spel i Jönköping

4 maj 2023 09:15
NYHET

Nu är det klart att Alva och Tilda Härnborg förstärker JIK Dam i allsvenskan kommande säsong. "Så kul att de väljer oss", säger tränare Andreas Thern.


Systrarna är fostrade i Mullsjö AIS men närmast kommer ifrån spel i Allsvenska Fröjereds IF under de två senaste säsongerna.

Alva och Tilda, som är födda 2004, har även representerat Sverige i U19-landslaget under Euro Floorball Tour i Uppsala den gångna säsongen.

Om Alva:

– Superkul att Alva väljer att fortsätta sin satsning hos oss. I Alva har vi en extremt mogen spelare och en spelare som är väldigt duktig på att läsa spelet. Vass med bollen, vass passningsspelare och har också stått för många poäng sina två säsonger i allsvenskan. Vi kommer ha stor nytta av Alva i bägge riktningarna då vi tycker hon har det som krävs både offensivt och defensivt för att kunna gå riktigt långt. Vi är övertygade att Alva kommer passa perfekt in hos oss, säger tränare Andreas Thern.

– Mitt mål med säsongen är att fortsätta utvecklas framför allt i det offensiva spelet. Jag har även som mål att vi som lag ska spela så pass bra att vi lyckas ta en av platserna till SSL-kval. Förväntningarna är att komma in bra i laget och ha väldigt roligt, men också att jag ska utvecklas till en bättre innebandyspelare, säger Alva.

Om Tilda:

– Exakt lika kul är det att Tilda väljer att fortsätta med sin innebandy hos oss. Här får vi, trots sin unga ålder, en väldigt pålitlig poängspelare som har gjort över 60 poäng på två säsonger i allsvenskan. Tilda kommer med sin extremt höga fart och sitt vassa avslut vara en stor tillgång för oss i både vårt höga försvarsspel, kontringsspel och vårt uppställda anfallsspel. Det ska bli så spännande att se henne i vår tröja och vi tror hon kommer passa perfekt in hos oss, säger tränare Andreas Thern.

– Mina förväntningar av säsongen är att komma in bra i laget och trivas samt visa mina kvaliteter. Det ska bli kul att komma till ett nytt lag och testa på något nytt, säger Tilda.