Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Tisdag
17 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher

Säsong 2019-20 är här!

20 september 2019 13:00
Omgång 1

Äntligen dags för en ny säsong! Förra säsongen gjorde JIK dam sin bästa säsong på över 20 år och tog sig till slutspel.


TRÄNAREN HAR ORDET:

Storfavoriterna Mora pressades till sudden i den första matchen men lyckades rida ut stormen och ta hem matchserien med 3-0. Trots förlusten så var det ett mycket stort steg framåt och laget fick blodad tand. Det är stor skillnad på seriespel och slutspel och har man väl varit där så vill man dit igen.

Det har hänt en hel del i truppen. Vi kan räkna in inte mindre än 7 nya spelare. Alicia Svensson och Moa Schönning från Fröjereds IF testade på spel redan förra året på s.k. dubbellicens men i år tillhör de JIK helt och fullt.

Från RIG Umeå har Clara Olofsson, även hon med rötter i Fröjered, hämtats in. Frida Bengtsson har anslutit från Warberg, Sara Claesson från Älvsjö och Jennifer Lundgren från Fristad IF. Vi har även fått tillbaka Elsa Hag som efter några år i Hovslätt valt att återvända till moderklubben.

Truppen ser väldigt spännande ut och ju tiden talar för oss. Det kan ju ta lite tid att spela in nya spelare men lördagens motståndare, Skoghall, är nykomlingar och nykomlingar brukar ofta börja serien bra.

Vi möttes i en jämn träningsmatch för två veckor sedan.Slutresultatet blev 4-3 i vår favör. Det går dock inte att jämföra träningsmatcher och seriematcher. Det är vitt skilda saker. Nu gäller det tre viktiga poäng som kan ha mycket stor betydelse när 26 omgångar spelats och vi summerar.

Skoghall är ett bolltryggt lag som bl. a. besegrat Mora under försäsongen. De har en vass förstafemma med Tilde Flodell i spetsen.

Om vi tittar lite på oss själva så har testat mycket på försäsongen. Samtliga spelare har fått chansen att visa upp sig. Resultaten har väl inte imponerat på någon men vi har sakta men säkert smugit oss närmare den form som kommer att krävas. Det är viktigt att få en bra start på serien och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att bärga tre poäng här i vår hemmaborg.

Varmt välkomna till en match i världens bästa innebandyliga – SSL Dam!

Johan Ivarsson Tränare JIK Dam Poäng