Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nu startar allsvenskan: ”Det här trodde vi inte i våras”

23 september 2022 15:25
ALLSVENSKAN

Ett spännande, hungrigt damlag i JIK tar emot Lindås 14.00 under lördagen i Arenan, Idrottshuset. Läget i laget har sedan i våras har gått från ”trögt” till ”lossnat rejält” enligt sportchefen Magnus Ander.


Bilden: JIK Dam inför säsongen 2022/23. Foto: Idrottsfoto

När JIK Dam i våras åkte ur SSL följde ovissa veckor där flera av de tongivande spelarna lämnade laget.

Truppen såg mycket tunn ut ett tag, men ett idogt arbete av sportgruppen gjorde att spelare för spelare fyllde på truppen.

– Sent i våras hade vi tunga tapp på spelare. Det var trögt som attan ganska länge, men andra halvan av silly season lossande det rejält. Nu har vi många unga spelare som inte vill annat än att träna och bli bättre. Får vi behålla det här gänget kommer de bara bli bättre och bättre framöver, säger Magnus Ander, sportchef i JIK Dam.

För varje ny spelare har stämningen blivit allt bättre och tränarna Daniel Stenmarker och Andreas Thern har fått en synnerligen hungrig trupp att jobba med under sommar- och försäsongen.

– Vi är supernöjda med spelarna vi fått in. Det är spelare som är redo att lägga hundra procent på sin innebandy precis som vi sökte, säger tränaren Daniel Stenmarker.

Nu väntar skarpt läge när allsvenskan startar.

– Allt är bra. Vi har en gedigen försäsong bakom oss. Vi har haft riktigt bra uppslutning på träningarna vilket har gjort att vi kunnat träna bra och spela mycket. Vi är inte där vi vill vara än, men vi är på jättebra väg, säger Stenmarker.

Under lördagen 24 september 14.00 börjar första matchen hemma i Arenan, Idrottshuset. Lindås heter motståndet.

– Spännande med seriepremiär. Vi får se om det klaffar från början eller om det blir en inkörningsperiod. Det ska bli spännande att se matchen mot Lindås. Men en sak är säker om läget vi har nu, att det här trodde vi inte i våras, säger Ander.


Kommande matcher med JIK hemma i Arenan

Lördag 24 sep 14.00: Allsvenskan dam: JIK – Lindås

Söndag 2 oktober 16:00: SSL herr: JIK – Pixbo