Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Nyförvärvet Lovisa Andersson varmt välkommen till Jönköping IK

1 juni 2022 15:06
NYHET

Jönköpings IK:s damlag får ännu en ny spelare inför höstens allsvenska spel. Lovisa Andersson kommer närmast från Västra Mälardalen IB. ”En av allsvenskans bästa backar”, säger tränare Daniel Stenmarker.


Lovisa Andersson, född 1997, har 120 allsvenska matcher i bagaget och är med andra ord en rutinerad spelare.

– Lovisa stod högt upp på önskelistan och personligen så är jag väldigt glad att JIK:s sportgrupp har löst det här. Jag har följt henne under några år nu och tycker utan tvekan det är en av allsvenskans absolut bästa backar. Hon har pondus, är enormt bra i det fysiska spelet och har dessutom ett riktigt bra spelsinne, säger JIK-tränaren Daniel Stenmarker.

Lovisa kommer ursprungligen ifrån Sandviken och skolades som innebandyspelare genom innebandygymnasiet i Mora där hon således tillhörde hon KAIS Mora under tre säsonger.

– Jag ser mig själv som en fysisk spelare som gillar att kliva in i närkamper. Jag vill vara delaktig och ha mycket boll i uppspelsfasen, säger Lovisa Andersson.

Säsongen 2016/17 blev det spel i Strömsbro IF, då i allsvenskan. Under de senaste fem säsongerna har hon tillhört Västra Mälardalen IB i allsvenskan. Nu blir det JIK för hela slanten.

– Mina förväntningar inför kommande säsong är att vi ska spela en rolig underhållande innebandy och såklart att vi ska nå ett SSL-kval. Mina mål är detsamma som klubbens, siktet är inställt på att vi ska tillbaka till högsta ligan, säger Andersson.

– Jag tror Lovisa kommer vara väldigt bra i Jönköping och är övertygad om att hon kommer fortsätta att utvecklas, säger Stenmarker.