Söndag
02 Sep 2 matcher
Lördag
08 Sep 1 match
Lördag
15 Sep 1 match
Torsdag
20 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Torsdag
27 Sep 1 match
Lördag
29 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Lördag
06 Okt 2 matcher
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Lördag
20 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 2 matcher
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Torsdag
08 Nov 1 match
Lördag
10 Nov 1 match
Tisdag
13 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 2 matcher
Lördag
24 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match

Jättetalangerna får chansen i SSL!

4 maj 2018 01:50
JIK Herr

Jönköping Innebandyklubb fortsätter på sin inslagna linje med att ge sina unga talanger chansen i A-laget och spel i SSL. Man väljer nu att lyfta upp Gustav Johansson och Joel Nyström permanent till sitt SSL-lag från Jönköpings IK Ungdom i Division 1 där man spelade förra säsongen.


18-åriga Gustav Johansson född 1999 kommer från en kanonsäsong där han dubblerade med en hel del speltid i SSL kombinerat med spel i Division 1 där han blev framröstad som hela seriens bästa back. Gustav var även en av lagets nyckelspelare i det lag som tog sig till semifinal i Junior-SM. Från sin backplats i division 1 och Juniorallsvenskan noterades Gustav för imponerande 73 poäng på 22 matcher!

Blott 17 år gammal gjorde stortalangen och centern Joel Nyström debut i SSL då han fick chansen i hemmamötet mot Pixbo förra säsongen och nu är det dags att konkurrera på allvar. Joel som är född 2000 har haft en jättefin säsong bakom sig där han varit motorn i Jönköpings unga lag som tog sig hela vägen till allsvenskt kval i division 1 samt i Juniorallsvenskan. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt för Joel som stod för fina 57 poäng på 31 matcher i division 1 och juniorallsvenskan föregående säsong.

Joel Nyström kommenterar:

Jag är ju uppvuxen med JIK då min pappa spelade här så jag har alltid siktat på att få spela i JIK ́s A-lag och det ska riktigt kul och inspirerande att få den chansen. Jag tränade rätt så regelbundet med laget under förra säsongen och trivs jättebra i gruppen. Att få vara med från start nu och kriga för en plats känns kanon och jag tror det kommer hjälpa mig att ta nästa steg i min personliga utveckling.

Gustav Johansson kommenterar: Det har vart en del klubbar som hört av sig men i slutändan blev det ett ganska enkelt val att skriva på för JIK. Jag har haft 3 fina år i Jönköping under studietiden där jag trivs väldigt bra i staden och i JIK. Jag spelade en hel del i SSL redan förra säsongen men det ska bli väldigt inspirerande att köra det fullt ut nu kommande säsong och försöka ta nästa steg som innebandyspelare i SSL och JIK.

Kommentarer från huvudtränare Jakob Olofsson Adelin: Gustav tränade ju mestadels med A-laget även under förra säsongen, och presterade även bra de gånger han fick speltid i SSL. Dock spelade han mest matcher med Div 1 laget där han hade en väldigt stor roll och presterade väldigt bra och var en stor bidragande orsak till att vårt väldigt unga Div 1 lag överraskade och tog sig hela vägen till Allsvenskt kval. Denna säsong kommer Gustav bara fokusera på A-laget. Det är han absolut mogen för och det kommer vara riktigt intressant att se hur stora steg Gustav tar kommande säsong. Gustav är en av Sveriges absolut bästa spelare födda -99. Han besitter en teknik och speluppfattning som är något utöver det vanliga. Vi kommer jobba med vissa fokuspunkter, som kommer göra att han kommer vara väldigt förberedd för SSL spel. Ännu en spelare som vi väljer att flytta upp från Div 1-laget till SSL är Joel Nyström. Joel är en spelare jag känner väl, då jag tränat honom både när han spelade i JIK:s P-16 lag och som jag även haft som spelare i Smålandslaget. Joel är en jättestor talang, men som redan kommande säsong kommer vara med och konkurrera på allvar om speltid i SSL. Joel besitter spets i sin teknik, skott och speluppfattning men vi har även redan haft samtal om bitar i Joels spel som behöver utvecklas för att vara redo för mer fysiskt och betydligt högre tempo som spel i SSL innebär. Men jag vet att Joel verkligen är redo att lägga ner jobbet som krävs för att nå denna utveckling.