Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Dubbel SSL-fest i Arenan på söndag

28 oktober 2021 23:30
JIK

Ladda för en heldag! Nu på söndag blir det dubbel SSL-fest i Jönköping. "Vi kan bli roliga att titta på", tror JIK-damernas tränare Daniel Stenmarker. "Kul att komma hem!" säger JIK-herrarnas dito Emil Stille.


Söndag 31 oktober blir en ovanlig dag och samtidigt en ovanligt bra dag för innebandyälskare. Två SSL-matcher samma dag hemma i Idrottshuset tillhör inte vanligheterna.

Med tanke på att det bara är några få städer som har två lag i SSL, och att JIK är enda föreningen i Jönköping med lag i högsta serien för både damer och herrar, så är det här tillfället speciellt.

Klockan 14:00 är det tekning för herrlaget i Jönköpings Innebandyklubb när Helsingborg är på besök, och klockan 18:00 börjar matchen mellan JIK:s damlag och Täby.

– Det här blir kul. Nu kan man ta chansen att se innebandy på högsta nivå, säger Ulf Ekwall, en trotjänare som har varit med i klubben sedan starten 1985 och alltjämt sitter med i sportgruppen för herrlaget.

JIK-damerna kommer hem till Arenan med vind i seglen efter att i lördags ha knäckt koden när de tog sin första vinst för säsongen genom en 6-5-seger borta mot Lund.

– Det var en riktig boost att belönas med tre poäng. Vi behöver bara lära oss att vinna och förstå vad som krävs, säger damernas head coach Daniel Stenmarker.

Emma Thorsson, Kajsa Reingård och Mira Markström gjorde alla sina första matcher från start den här säsongen. Tillsammans tackade de för förtroendet på bästa sätt. Deras gemensamma poängskörd blev inte mindre än fem mål och tre assist.

Exakt hur laget ser ut på söndag är inte klart, men Daniel räknar med att det blir sevärt oavsett.

– Det här är en bra grupp med bra sammanhållning och vi gör bra träningar. Vi kan bli roliga att titta på nu på söndag, menar han.

Några timmar tidigare får herrlaget besök en före detta JIK-tränare i form av Niklas Pålsson som nu finns i Helsingborgs bås. Och han har med sig ett vasst lag.

– Helsingborg har på pappret sitt starkaste lag på länge, men vi har hittat en riktig energifemma som stod för tre av våra fyra mål senast, säger head coach Emil Stille.

Han syftar på backparet Oliver Lindén och Joel Nyström bakom centern Emil Jakobsson och forwardsen Dennis Svensson och Anton Ekstrand.

– Det händer riktigt mycket när de är inne, så det ska bli skitkul att komma hem igen och se vad vi kan ställa till med, säger Stille.

Söndag 31 januari

14:00 Jönköpings IK vs FC Helsingborg (herrar)

18:00 Jönköpings IK vs IBK Lund (damer)