JIK

Jönköping vände sent - AIK åker ur SSL

4 mars 2018 20:05
SSL Herr

AIK var piskat att vinna för att ha en liten chans till att hänga kvar i SSL. Den chansen tog dock Jönköping bort under söndagen när man vann med 4-3 i Solnahallen efter en sen vändning i matchens slutskede.

AIK-Jönköping 3-4 (2-0,1-2,0-2)

Mål AIK: Axel Larsson 2, Simon Götz.

Mål Jönköping: Otto Weidman, Rickard Hessmer, Martin Glimberg.

För att fortsatt ha chansen på att undvika nedflyttning var seger ett måste för AIK under söndagen när Jönköping kom på besök i Solnahallen. AIK kom också ut starkt och stod för en riktig fin förstaperiod då man gick ifrån till en 2-0 ledning efter mål av Axel Larsson och Simon Götz.

Jönköping kom dock ut mer taggat i den andra perioden, och efter två snabba mål var det kvitterat och helt öppet igen. Då klev åter Axel Larsson fram och med sitt andra mål för kvällen satte han AIK i förarsätet med sitt 3-2 mål.

Det målet såg ut att räcka till seger, men i slutminuterna av den tredje perioden pressade gästerna på ordentligt - och det kom att ge utdelning. Martin Glimberg kvitterade till 3-3 och kort därefter kom också 3-4 genom Rickard Hessmer. Det målet säkrade segern för gästerna som stod för en imponerande vändning på slutet. För AIK betyder det ridå ner, och respass ur SSL.