Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Multitalangen Mira Markström fortsätter i JIK

28 april 2022 11:45
NYHET

17-åriga Mira Markström, som under säsongen dubblerat som ishockeyspelare i HV71 och innebandyspelare i JIK, fortsätter spela innebandy i Jönköpingsklubben kommande säsong. Nu i helgen är hon med JIK och spelar det juniorallsvenska slutspelet i Uppsala.


Under säsongen som gick gjorde hon en makalös innebandysäsong där hon blev utsedd till Årets Rookie i SSL. Innebandymagazinet utnämnde henne som innebandyvärldens största talang och hemma i Jönköping fick hon Länsförsäkringars juniorstipendium. Bland mycket annat.

Med sina 24 poäng på 21 matcher vann hon även den interna poängligan i JIK:s damlag. Nu står det klart att den 17-åriga multitalangen stannar i Jönköpings IK kommande säsong.

– Att Mira fortsätter ytterligare en säsong med innebandy ser jag inte bara som ett stort plus för Jönköpings IK utan för hela innebandy-Sverige. Hon har prisats gång på gång efter sin fina debutsäsong i SSL, med all rätt. Här har vi det största framtidslöftet svensk innebandy skådat på många, många år. Grattis till oss, grattis till innebandyn, säger Daniel Stenmarker, tränare i JIK:s damlag.

Själv ser hon med tillförsikt på kommande säsong i JIK.

– Det ska bli väldigt kul och intressant. Jag hoppas och tror att vi kan ta steget upp till SSL igen, säger Markström.

Redan nu i helgen, 29 april - 1 maj, är hon med i JIK:s juniorlag som spelar det som populärt kallas Innebandyfesten i Uppsala, vilket är detsamma som det nationella juniorallsvenska slutspelet.

Jönköpings IK har kvalificerat båda föreningens juniorallsvenska lag dit, herr som dam.