Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK och Hovslätt skriver samarbetsavtal

3 augusti 2023 11:05
NYHET

Hovslätts IK innebandy och Jönköpings IK har inför säsongen 2023/2024 skrivit ett samarbetsavtal gällande dam och juniorverksamheten. Detta innebär att man nu kommer att kunna erbjuda allt fler en större möjlighet att spela innebandy.


Bilden: Stephan Knutas, ordförande Hovslätts IK Innebandy, Andreas Karlsson, damjunioransvarig Hovslätts IK innebandy, Emelie Rosén, vice ordförande JIK, Ulric Svensson, ordförande JIK.

Avtalet innebär att det på juniorsidan kommer att finnas två gemensamma lag, ett DJ17 lag samt ett JAS-lag. På seniorsidan innebär samarbetet tätare dialoger mellan representationslagen (Hovslätt DIV 1 OCH JIK Allsvenskan) samt utbyten lagen emellan.

För att stärka innebandyn i Jönköping för tjejer väljer nu föreningarna att göra detta där man ser både till bredden, dvs att fler tjejer väljer att fortsätta att spela innebandy för att det är kul, samt till att de som vill elitsatsa på sin innebandy ges rätt förutsättningar till det i denna sammanslagning.

I dagsläget kommer vi att kunna erbjuda spel i Allsvenskan, DIV 1 samt DIV 2 på seniorsidan. På juniorsidan kommer det finnas ett DJ17 lag samt ett Allsvenskt juniorlag (Födda 05-07).

Andreas Karlsson, Sportgruppen Hovslätts IK Dam kommenterar:
– Att på seniorsidan kunna samarbeta, innebär att vi blir ett attraktivt alternativ för spelare att utvecklas i och på sikt är vårt mål spel i SSL med JIK samt spel i Allsvenskan för Hovslätt.

Emelie Rosen, Sportgruppen JIK Junior kommenterar:
– Då vi upplevt en nedåtgående trend där många spelare väljer att, kring juniortiden, sluta spela innebandy betyder detta samarbete fler spelare och bättre förutsättningar för alla. Ser fram emot en otroligt spännande säsong tillsammans.

För mer information om samarbetet kontakta: Andreas Karlsson 070 – 229 71 71