Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tjeckisk forward första nyförvärvet inför säsongen 24/25

27 mars 2024 10:00

Efter att ha säkrat upp många viktiga spelare under säsongen är vi väldigt glada över att presentera den tjeckiska forwarden Filip Smutný som det första nyförvärvet inför säsongen 24/25. Filip kommer närmast från Liberec där han under den senaste säsongen gjorde 52 poäng.


Filip är en ung spelare som redan nu har stor erfarenhet av innebandy på högsta nivå. Han har spelat många matcher i den tjeckiska ligan och har även representerat Tjeckien på både U19- och U23-nivå. Filip ansluter till Jönköping i början av augusti, men hälsar på redan i juni för att träffa övriga spelare och ledare, och bekanta sig med staden.

– Filip är en mycket spelskicklig forward som jobbar hårt för laget - en kombination jag är säker på att vi i JIK kommer ha stor nytta av framöver. Jag är dessutom övertygad om att han kommer att utvecklas ännu mer med hjälp av våra tränare Emil och Nando – precis som ett antal andra spelare som kommit till oss som unga har gjort, säger Fredrik Kronander, sportchef i JIK herr.

Så här säger Filip Smutný själv inför flytten till Jönköping:

– Det var inte ett helt lätt beslut, men jag tror att tiden är inne för en förändring. Ända sedan jag var barn har jag drömt om att spela i svenska SSL, vilket har inneburit att jag offrat många timmar och jobbat hårt. Jag är väldigt tacksam över att Jönköping erbjudit mig denna möjlighet. De har ett ungt, hungrigt och lovande lag med en liknande vision som Liberec. Jag gillar nya utmaningar och ser fram emot att ta mig an dem. Jag kommer att kombinera studier på Jönköpings Universitet med min innebandy, vilket jag tror kommer att bidra till en god utveckling inom både innebandyn och i mitt privatliv, samtidigt som jag får lära känna ett nytt land och får nya erfarenheter.