Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 2 matcher
Lördag
22 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 2 matcher
Söndag
13 Sep 1 match
Lördag
19 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match

Möt nyförvärvet #2 Filip Björk

15 september 2020 07:30
Intervju

Filip Björk om första tiden i JIK, samarbetet med Wadsten/Hessmer, Emil Nilsens tjat och de uteblivna derbykänslorna.


Filip Björk, som är född 1998, har tidigare i karriären spelat för Segeltorps IF, Huddinge IBS, RIG Umeå och Visby IBK. Under de två senaste säsongerna har han representerat Uppsalaklubben Sirius IBK där det blev 42 poäng fördelat på 19 mål och 23 assist.

Hej Filip. Först och främst, välkommen till JIK och Jönköping. Hur har första tiden varit här?

Hallå! Tack så mycket, första tiden har varit bra faktiskt. Det har varit lite mycket saker samtidigt, men så är det ju med flytt till ny stad.

Vad var det som fick dig att välja JIK?

Jag kände att jag inte ville vara kvar i Sirius av olika skäl, och då var Jönköping ett av alternativen som kändes väldigt bra. Jag fick en bra helhetsbild och det finns mycket bra människor runt innebandyn i JIK, så det kändes som en bra klubb att utvecklas i.

Som många vet så är du god vän med Emil Nilsen sedan tidigare. Hur mycket behövde han tjata på dig för att få dig till Jönköping?

Haha, väldigt goda vänner. Vi har haft många samtal fram och tillbaka. Det har väl egentligen inte varit tjat ifrån hans sida, men nog har han hjälpt till att sälja in JIK.

Hur stor koll hade du på laget JIK och staden Jönköping sedan tidigare?

Jönköping som stad hade jag ingen koll på alls, däremot har jag väl haft lite koll på laget. Dels genom att jag känner några sedan tidigare och att jag har spelat mot JIK några gånger. Men bra koll skulle jag inte säga att jag har haft.

Vad gör Filip Björk vid sidan av innebandyn?

På sidan av planen jobbar jag på en skola, spelar en hel del golf och försöker spendera tid med vänner och familj.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad kan JIK-publiken förvänta sig?

Jag som spelare är en tvåvägsspelare, bra speluppfattning kombinerat med ett inte så bra avslut, tyvärr. Jag har några timmars träning kvar där men det hinner jag till seriestart.

Jakob Olofsson Adelin är nöjd med att fått in Filip Björk i lagbygget. När coach Olofsson-Adelin beskriver Björk gör han det med följande ord: ”Som spelare är han väldigt bolltrygg, har riktigt bra spelförståelse och rörelsemönster på banan. Han är stark både i det offensiva och defensiva spelet. Det är väldigt inspirerande att jobba med Filip och mitt mål är att ge honom verktyg för att utvecklas och bli ännu vassare i sista tredjedelen av banan.

Filips förväntningar på kommande säsong i JIK är glasklara.

Jag förväntar mig att vi ska ta en plats i slutspelet i år, och för egen del förväntar jag mig att göra min bästa säsong hittills i livet.

De senaste säsongerna har Filip Björk varit en del av Sirius livsfarliga förstakedja där han gjort sig känd med att göra alla i sin omgivning bättre. Under försäsongen här i JIK har han mestadels bildat kedja tillsammans med Joel Wadsten och Rickard Hessmer. Hur har samarbetet fungerat och vad säger du om matcherna hittills?

Samarbetet i kedjan har fungerat väldigt bra stundtals, däremot har vi varit ganska ojämna i våra prestationer, men det kommer att bli bättre. Det finns mycket bra att bygga på. Vi har nog alla en bra känsla.

Vem eller vilka i laget har imponerat mest på dig under den korta tid du varit här?

Den som imponerat mest på mig är nog Simon Hult, han har sett riktigt fin ut. Sen har jag nog inte förstått hur bra Joel Wadsten faktiskt är innan jag kom hit.

Nu är det bara ett par veckor kvar till SSL-premiär och derby mot nykomlingen Fagerhult Habo väntar direkt. Som nyförvärv utifrån, känner man av rivaliteten och betydelsen av matchen?

Jag ska inte säga att jag riktigt fått derbykänslor ännu, men sen har jag ju hört hur snacket går och sådär. Så jag tänker att det kommer komma mer och mer ju närmre vi kommer premiären.

Till sist, har JIK vad som krävs för att gå till slutspel 20/21?

Vi har absolut det som krävs för slutspel, vi kommer behöva göra en bra säsong men jag tror många kommer att ta kliv framåt i år. Vi har ju många i åldern där det kan smälla till.

Vi tackar #2 Filip Björk för pratstunden och önskar honom och laget lycka till!