Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Dalen
DAL

Ivarsson "lyckats prestera när det gäller"

23 februari 2019 19:45
Omgåmg 21

Matchsponsorn Mårdskog & Lindqvist hälsar er välkomna till match mot IBK Dalen


TRÄNAREN HAR ORDET:

Förra helgens dubbelmöte innebar en förlustoch en vinst. Fredagsmatchen mot fjärdeplacerade Täby gav inga poäng. Tyvärr var vi inte riktigt med från början utan hamnade i ett tidigt tvåmålsunderläge. Tjejerna gav aldrig upp utan spelade upp sig ju längre matchen gick och avgörandet kom inte förrän under slutminuterna. Slutsiffrorna skrevs till 4-7 till ett för dagen mycket starkt Täby.

Fulla av revanschlusta begav vi oss ner till västkusten för match mot IBK Göteborg. Tyvärr blev det inget spel i den nya Lundenhallen utan vi fick hålla till godo med spel i Torpahallen då det läckt in i nybygget.

Under de två första perioderna svängde det rejält. Det kändes stundtals lite som en tennismatch. Trots det böljande spelet så var det ändå ganska chansfattigt och inför den sista perioden hade vi ledningen med 1-0. Det börjar nästan bli en vana men i sista perioden är tjejerna grymt starka. Passningarna sitter på bladet och därmed kan vi höja bolltempot vilket gör att Göteborgstjejerna får svårt att hänga med. Utdelningen kommer omgående och vi kan glida iväg till en komfortabel seger med 5-2. Tre mycket viktiga poäng för oss i jakten på slutspel.

Dagens motståndare, IBK Dalen från Umeå, parkerar på en åttonde plats i tabellen och är 8 poäng bakom oss. Höstens möte i björkarnas stad slutade med seger för oss där vi återigen avgjorde i tredje perioden. Dalen är ett lag som har en solid defensiv men som blandar och ger lite i offensiven. Jag tycker att de påminner lite om oss så det finns alla förutsättningar för en underhållande och spännande match.

Inställningen och viljan att bli bättre gör att tjejerna driver på varandra och borgar för kvalité på träningar. Trots en del skador och sjukdomar senaste veckorna har vi ändå lyckats prestera när det gäller. Det börjar ljusna lite på den fronten och jag hoppas att vi om någon vecka kan ha samtliga spelare tillgängliga vilket kommer att behövas inför slutspurten.

Som jag skrev inför förra hemmamatchen så har vi gett oss ett mycket bra utgångsläge för att ta oss till slutspel. Det finns inget som ändrats sedan dess. Tvärtom så är avståndet t o m utökat och matcherna att ta igen poäng har minskat.

Varmt välkomna till en match i världens bästa liga, SSL Dam!

Johan Ivarsson Tränare JIK Dam