Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nya pusselbitar på plats när JIK Dam vann och förlorade i helgen

16 oktober 2022 17:14
EFTER MATCH

Knapp förlust på lördagen, storstilad seger på söndagen. JIK Dam fortsätter blanda och ge i årets allsvenska. ”En pusselbit faller på plats varje match”, säger tränare Andreas Thern.


Värmländska Skoghall förblir obesegrade i damernas allsvenska i innebandy efter att ha besegrat JIK med 3-1 i Arenan under lördagen.

– Vi gör en kasse framåt, det räcker inte. Vi får inte upp tempot, vi är inte tillräckligt bra offensivt. Tre mål bakåt är mer än godkänt, men det är offensiven som inte räcker riktigt, säger Andreas Thern.

Under söndagen såg det bättre ut när Hagfors, även de från Värmland, besegrades med 7-2.

– I dag var det raka motsatsen. Det är riktig skillnad på oss. Vi vågar utmana våra spelare på ett helt annat sätt. Jag tror vi har 38 skott på mål mot 16 i går. Det är skönt att kunna säga att vi kan reda ut det. Jag tycker nästan att 7-2 är blygsamma siffror jämfört med hur det såg ut, säger Thern.

Helgens båda matcher innebär att JIK nu har vunnit tre av sina fem matcher i allsvenskan hittills.

– Jag tycker det är två segrar för lite. Vi ska ta Katrineholm och Skoghall också, men samtidigt har vi så mycket nytt och det kommer ta tid innan vi är på topp. Nu faller ändå en pusselbit på plats för varje match. Vi har en bra kurva, säger Thern.

JIK Dam spelar i Allsvenskan Södra. Det innebär att man möter lagen i Södra hemma och borta medan man möter lagen i Västra en gång, antingen hemma eller borta. Hittills har JIK spelat fyra av sina fem matcher mot lag i Västra.

– Ja, det blir lite knas. Men Allsvenskan Södra drar igång för oss på riktigt nu, säger Thern.

Kommande söndag väntar Warberg på bortaplan.


Nästa hemmamatch med JIK Herr i SSL:

Söndag 23 okt 16.00: JIK – Hagunda