Hannes Nyström matchvinnare i Uppsala

19 februari 2022 15:00
EFTER MATCH

Det blev en jämn tillställning i IFU Arena A när JIK och Sirius drabbade samman. En match som kom att gå till förlängning där till sist Jönköpingslagets stortalang Hannes Nyström skulle avgöra.

Den första perioden mellan Sirius och JIK blev spelmässigt relativt jämn, men med en liten fördel till gästerna. Jönköping hade det mesta av bollinnehavet och skapade också de flesta chanserna. Hemåt var man disciplinerade och redde ut de få möjligheter Sirius skapade. JIK:s tålamod skulle till slut betala sig, då Martin Glimberg skickade upp en långboll till Joel Wadsten som inte gjorde något misstag, utan gav gästerna ledningen med bara tre sekunder kvar av den första akten.

Även i den andra perioden startade JIK riktigt bra och det tog endast 19 sekunder innan Martin Glimberg kunde pricka in 0-2 efter ett fint passningsspel med Filip Björk. Sirius spelade dock upp sig efter det snabba målet och efter 5.59 reducerade Kasper Broby. Även kvitteringen skulle komma strax därefter, efter en spelvändning och ett smart lyft in framför Alexander Gustavsson i kassen där Luca Graf stod påpassligt. Men JIK ville annat och efter ett kanonskott av Simon Hult hade man så återtagit ledningen. Men Sirius ville även de vara fortsatt med i matchen och utjämnade lite turligt till 3-3 innan den andra akten var över.

Den tredje perioden blev en riktigt intensiv sådan och det märktes tydligt att båda lagen ville komma till ett avgörande. Inledningsvis såg det mer ut som ett ställningskrig än skönspel. Till slut skulle Sirius för första gången i matchen ta ledningen efter att Kasper Broby klippt till på en slumpboll från mittplan. Strax därefter kom hemmalaget i en två mot en situation och hade möjlighet att utöka ledningen, men Alexander Gustavsson stod för en fantastisk räddning. JIK tryckte i slutminuterna på för en kvittering och till slut skulle den komma genom Joel Wadsten, när han stänkte in sitt andra mål för eftermiddagen. Mer hände inte i den tredje perioden och matchen gick till förlängning där Hannes Nyström snyggt styrde in det matchavgörande målet 5-4.