31 Mar 1 match

Pixbo för starka för JIK den här gången

16 januari 2023 09:57
EFTER MATCH

Efter halva matchen var det helt jämnt, men en dubbelutvisning på Emil Jacobsson blev kostsam. Pixbo vann i Göteborg mot JIK Herr med 6-3 i SSL.

Bilden: Emil Jacobssons kvittering var värdefull, men utvisningen kostade. Foto: Andreas Joakimsson

Pixbo gjorde mål redan efter 22 sekunders spel, men Emil Jacobssons kvittering i andra perioden, assisterad av Oscar Rohlin, gjorde att det stod 1-1 efter halva matchen.

När sedan Jacobsson åkte ut för hårt spel, han fick 2+2 minuter, kunde Martin Östholm ge Pixbo ledningen som drygades ut till 4-1 innan sista pausen.

JIK fick ägna tredje perioden till att jaga. Två mål av Melker Hemmingberg hjälpte inte. Pixbo gav JIK huvudbry i och med att AIK och Hagunda flåsar i nacken underifrån. JIK ligger nu tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Lördag 21 januari väntar AIK på bortaplan för JIK-herrarna.