Torsdag
17 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match

Säsongen över för Alicia Zälle

12 januari 2022 20:54
Nyhet

Säsongen är över för JIK:s Alicia Zälle efter den otäcka olyckan med bara minuter kvar av mötet med Rönnby under söndagen.


Det var i mötet mot Rönnby som olyckan var framme för Alicia Zälle. Med bara tre minuter kvar av matchen brakade Alicia in i sargen bakom Rönnbys mål och blev liggande i svåra smärtor, vilket gjorde att hon fick lämna Idrottshuset på bår och med ambulans. Alicia som precis hade kommit tillbaka efter 15 månaders skadefrånvaro på grund av en svår knäskada hann inte spela mer än fyra matcher.

Alicia själv skriver via meddelande att hon har varit på MR-röntgen och att hon fick mardrömsbeskedet att korsbandet återigen är av i samma knä. Dessutom bröt hon strålbenet och får gå med gips i fyra veckor framåt.

– Jag var på MR röntgen idag och en timme senare ringer läkaren och säger att det är av igen. Samma knä. Just nu finner jag inga ord, är helt tom. Och inte nog med det så bröt jag strålbenet i handen, så jag ska ha gips 4 veckor framåt. Men det är ingenting emot vad jag kommer behöva gå igenom med knät. Så det är oerhört tufft att ta in, säger Alicia Zälle.

Tränare Daniel Stenmarker kommenterar den beklagliga tragedin:

– Värsta tänkbara besked vi fick från Alicias MR-röntgen. Stor sorg och stor smärta över att livet är fruktansvärt orättvist. Vi kommer stötta Alicia i hennes resa tillbaka till 120%. Och det här är absolut inte sista gången vi ser Alicia Zälle göra mål och assist i Svenska Superligan. Det är jag helt övertygad om. Nu spelar vi resterande del av säsongen för hennes skull och ska göra det absolut bästa av det!

Vi i JIK känner med Alicia och våra tankar finns med henne och vi hoppas hon får ett väl tillfrisknande och snart är tillbaka. Starkare än någonsin.