Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Fair Play Cup är igång!

26 mars 2022 10:04
FAIR PLAY CUP

Från Jönköping till Norrahammar till Bankeryd till Huskvarna. JIK:s och Smålands Innebandyförbunds populära jätteturnering är i igång igen efter två års pandemiuppehåll.


Fair Play Cup spelas i dagarna tre, 25-27 mars, för 11-, 13- och 15-åringar.

110 lag med 2000 spelare och ledare från alla delar av Småland och många delar av södra Sverige, från Skåne upp till Värmland, är på plats.

Västkusten är välrepresenterad med lag från till exempel Pixbo, Onsala och Partille. Men största klubb i Fair Play Cup är ändå arrangerande JIK.

– Det flyter på bra än så länge. Vi har ju corona-anpassat med längre tid mellan matcherna. Så det är luftigare, lugnare i matsalen och en behaglig känsla, berättar cupgeneralen Christian Lindahl.

Han jämför med senast det begav sig, vilket är tre år sedan. De två senaste upplagorna har brunnit inne i pandemins tecken.

För nya besökare är det ändå ett sprudlande liv i Idrottshuset där fem hallar används. Lägg till Huskvarna Sporthall med två planer, Attarpshallen i Bankeryd med två planer och en vardera i Norrahammars Sporthall, Campus Arena, Kålgården och KFUM-hallen (Ungdomens Hus), så ger det sammanlagt 13 planer.

Omkring 400 funktionärer, mestadels från JIK, gör minst ett pass under helgen.

Det är annars Smålands Innebandyförbund som driver turneringen, med JIK som samarbetspartner och arrangör.

– Fantastiskt att Fair Play Cup åter kan spelas. Vi välkomnar med glädje alla lag som är här, säger Stefan Franzén, verksamhetsledare på Smålands Innebandyförbund.

För JIK:s del är evenemanget oerhört välkommet tillbaka.

– Vi vill så gärna kunna erbjuda unga spelare den här möjligheten till upplevelse, erfarenhet och socialt utbyte. Det är viktigt för innebandyn och det är viktigt för samhället, säger Ulric Svensson, ordförande i Jönköpings Innebandyklubb.

Och om två helger är det dags igen. 8-10 april kommer Fair Play Cup del 2 och då är det 12- 14- och 16-åringarna som är igång.


Bildtext: Pixbos tjejer samlas mellan perioderna i fredagskvällens match i Fair Play Cup i Jönköping.