31 Mar 1 match

Ny vinst för herrarna

24 augusti 2019 23:09
Träningsmatcher JIK Herr

Matchen som spelades i Vetlanda blev en ordentlig urladdning för herrlaget när man redan efter första period dragit ifrån med 6-0. Helsingborg som har värvat starkt under sillyseason och med ambition att gå till slutspel är precis den värdemätaren som vi söker.

Mickael Fredriksson: Matchen i sig blir ganska ryckig på grund av en hel del utvisningar vilket inte riktigt skapar harmoni i fem mot fem spelet.

Vi inleder dock match med väldigt bra fart och intensitet, framförallt vår aggressivitet är på en perfekt nivå, detta gör att vi vinner tillbaka mycket bollar i anfallszon och kan på så sätt skapa väldigt enkla chanser.

Tack vare vårt aggressiva spel går vi ifrån till en 6-0 ledning i första perioden. Försvaret är bra och lägger grunden, vi är också väldigt kliniska i de avslut vi tar.

Resterande del av matchen blir speciell båda lagen provar i perioder att gå högre upp i banan vilket bidrar till att de uppstår väldigt många omställningslägen i matchen och att en del struktur försvinner i matchen.

Fredriksson fortsätter: För att summera matchen gör vi en riktigt stark första period och vi är fortsatt starka i speciellteams. En stark seger som till sist skrivs till 9-3. Återigen gör vi mycket mål trots att vi endast har haft fokus på vårt försvarsspel vilket bådar gott inför fortsättningen av säsongen.

Alla sköter sig bra genom hela matchen och har ett gott fokus på rätt saker. Extra kul att William Nilsson som ersatte en sjuk Hannes Blomqvist får göra sina två första mål i seniorsammanhang.

Målskyttar: William Nilsson 2, Martin Glimberg 2, Richard Hessmer, Edwin Skogward, Robin Raske, Anton Hedin och självmål.