Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK spelade bra – men ligger under i ”halvtid” mot Kalmarsund

23 november 2022 21:28
EFTER MATCH

Första matchen av två i cupkvarten mot topplaget Kalmarsund gick ok, men siffrorna visade ändå 3-6 vid slutsignalen. ”Håller vi så här jämn matchbild där nere kan allting hända”, säger JIK-tränaren Emil Stille.


Bilden: Fredrik Bäckman och Oscar Rohlin efter mötet med Kalmarsund.

Kvartsfinalen i Svenska Cupen i innebandy spelas i hemma och bortamöte. JIK:s herrlag inledde starkt i hemmamötet mot Kalmarsund.

– Det har utkristalliserat i år sig att Kalmarsund är bland Sveriges allra bästa lag. De har varit tydliga med att de vill vinna både cupen och serien, men vi i JIK har också mycket som är bra idag och gör vi jobbet nere i Kalmar kan vi ha en bra chans, säger Stille.

Match i Arenan under onsdagskvällen blev spelmässigt jämn.

– Vissa grejer blir vi avslöjade på och det är ett mycket bra lag vi möter. Klart vi hade velat leda i halvtid, men det är inget som är avgjort idag, säger Stille.

JIK tog en tidig 1-0-ledning när Fredrik Bäckman assisterade Emil Jacobsson.

– Som tur är det Svenska Cupen-upplägget som gäller här så gör vi har ju chans på bortaplan igen. Jag tycker vi har bra lägen och spelar bra och tycker vi borde göra fler mål än vi gör. Det känns bra i spelet men vi borde gjort mer av den här matchen idag, säger Bäckman.

Returmötet spelas onsdag 30 november i Kalmar.