Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför premiären: JIK Dam lyfter upp Filippa och Felicia

21 september 2023 14:15
NYHET

Inför söndagens allsvenska premiär har JIK Dam fått tillskott i truppen. Det är klubbens egna produkter Filippa Leo och Felicia Nilsson, båda födda 2007, som lyfts upp till a-laget.


_Bilden: Nr 9 Filippa Leo och nr 10 Felicia Nilsson. _

På söndag inleder JIK Dam allsvenskan på bortaplan i Göteboprgstrakten när Lindome IBK står för motsåndet med start kl 14.00.

Inför den allsvenska premären tar Filippa och Felica plats i truppen – ett gott tecken och fint betyg till klubbens ungdomsledare och ungdomsverksamhet.

Filippa Leo har egenskaper som faktiskt få seniorspelare har. Trots sin unga ålder är hon stark med bollen, har riktigt bra närkampsspel och god teknik. Det har hon redan visat på försäsongen när JIK matchat en hel del mot lag från SSL.

Filippa är en stor talang som kan ta ytterligare kliv i damlaget. Hon har precis påbörjat sina gymnasiala studier på Sandagymnasiet i Huskvarna med innebandyprofil vilket också kommer hjälpa henne att ta kliv framåt.

Felicia Nilsson har också precis påbörjat sina gymnasiala studier på Sandagymnasiet med innebandyprofil. Felicia är en väldigt tekniskt skicklig spelare som har ett spelsinne som få. Hon är duktig med bollen och har ett väldigt fint avslut. En väldigt, väldigt smart spelare som har en lysande innebandykarriär framför sig, både kommande säsong men också många, många säsonger framöver.

Filippa och Felicia kommer att representera Småland-Blekinge i SDF SM i Januari 2024.

JIK Dam möter Lindome borta på söndag kl 14.00 och spelar säsongens första allsvenska hemmamatch i Arenan lördag 30 september kl 14.00.