Tisdag
21 Aug 1 match
Fredag
24 Aug 1 match
Lördag
25 Aug 2 matcher
Söndag
26 Aug 2 matcher
Fredag
31 Aug 1 match
Lördag
01 Sep 3 matcher
Söndag
02 Sep 2 matcher
Lördag
08 Sep 1 match
Lördag
15 Sep 1 match
Fredag
16 Aug 1 match
Söndag
18 Aug 1 match
Fredag
23 Aug 1 match
Lördag
24 Aug 2 matcher
Lördag
14 Sep 1 match

Landslagsmeriterad back till JIK

31 mars 2019 20:15
Truppen JIK-dam

Vi hälsar #13 Clara Olofsson välkommen till Jönköpings IK.


JIK har under vintern arbetat med befintlig trupp för att stå starkt rustade inför nästa säsong.

-Läget på spelarsidan ser riktigt bra ut, mycket tack vare att vi i tidigt skede klarat kontraktet, och kunde redan då börja prata framtid med spelarna, säger JIKs sportchef Magnus Ander.

-Vi är just nu i fas två, att söka externt efter de pusselbitar vi anser oss sakna för att ta nästa steg, att bli ett etablerat slutspelslag.

Första pusselbiten är nu klar då man signat Clara Olofsson, en bollskicklig back som fostrats i Fröjered, och som tillbringat de tre senaste säsongerna i allsvenskan tillsammans med RIG.

-Clara har varit på besök hos oss flera ggr under senaste säsongerna, och vet att vi i henne får en ambitiös bollskicklig back med goda ledaregenskaper, och dessutom en riktigt bra människa. Det sistnämnda nog så viktigt då man tillbringar nästan all fritid tillsammans och reser land och rike runt.

Clara, med landslagsmeriter från U19, säger så här om sin kommande SSL-karriär:

-Jag kan utlova 100% satsning, där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hårt arbete. Mina styrkor ligger främst i defensiven, men jag har under 3 år på RIG utvecklat en trygghet med boll som jag hoppas kan bidra med även framåt.

Jag ser fram mot SSL debuten med viss nervositet, men mest förväntan. Helt klart har JIK något väldigt bra på gång, och det känns jätteroligt att få delta i det, det här kan bli riktigt bra!

Magnus Ander igen:

-Vi i JIK har under tiden vi följt Clara konstaterat att hon har en väl utvecklad spelförståelse, och att hon har väldigt lätt att justera sig efter nya spelidéer, så vi är såklart jättestolta att Clara valde att fortsätta sin innebandykarriär tillsammans med oss i JIK.