Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Märklig match när JIK vann andra raka i SSL

29 januari 2023 19:47
EFTER MATCH

3-0 blev 3-6 som blev 12-6 och till slut 12-8. Det var otroliga svängningar i Arenan under söndagskvällen när IBK Dalen gästade Jönköpings IK i herrarnas SSL.


Bilden: Noah Johansson överraskade med tre mål jämte Oscar Rohlin som gjorde sina normala två.

Tre mål i rad av JIK, sex mål i rad av Dalen, nio mål i rad av JIK. Maken till svängningar har vi inte sett tidigare.

– Ja, vad säger man? Vi visste att det kommer hända grejer när vi möter Dalen, men kanske inte så här mycket. Svårt att analysera. Jag vet inte vad vi sysslar med sista tio minuterna av första perioden och inte heller vad Dalen sysslar med i andra. Men vi tar segern, säger JIK-tränaren Emil Stille.

Det var andra JIK-segern i rad i SSL, för första gången den här säsongen.

– Insatsen är bra ikväll och nu fick via retroaktiv utdelning på poängen jämfört med tidigare, menar JIK:s Joel Nyström som blev tvåmålskytt kvällen till ära.

Ännu fler mål gjorde Noel Johansson som tryckte in tre mål i rad i slutet av andra och början av tredje perioden.

– Jag är riktigt nöjd med Noah. Han börjar bli varm i kläderna hos oss nu, och det är viktigt för oss att han har den typen av matcher han hade i kväll, säger Stille.

JIK rycker därmed i striden om att undvika nedflyttningsplatserna och är nu istället närmast utanför slutspel, dock med en bra bit upp till Linköping och Mullsjö närmast över.

– Vi ska vinna så många innebandymatcher vi kan framöver. Och om vi ville ha revansch ikväll söker vi en ännu gruvligare revansch mot Hagunda som vi möter nästa gång, säger Stille.

Bortamatchen mot Hagunda spelas kommande söndag med start 16.00, exakt samtidigt som JIK Dam tar emot Partille i Allsvenskan.